k%C3%A4nny4%20179-normal.jpg

Sunnuntaina pääsin pitkästä aikaan kisaamaan kahdella koiralla medi 3-luokassa. Vuosina 2005-2011 kilpailin medi 3-luokassa 2-3 koiralla (Bella, Duo ja Fyra). Mutta kolmen vuoden tauon jälkeen sunnuntaina koitti päivä jolloin sain jälleen kaksi koiraa ohjattavaksi.

Olipas jännä päivä. Kaksi niin erilaista koiraa. Toinen lähes pomminvarma ja toinen nuori sekä kokematon kisakoira. Olen tietoinen siitä että Fyran nollaprosentti tulee laskemaan kun Cinco kilpailee samassa luokassa. Ne vaan on niin erilaiset ohjattavat. Mulle on taas paljon opittavaa kun saan juosta kahden koiran kanssa rataa. Pitkään kaipasin sitä kiirettä kun Bella & Duo lopettivat kisaamisen 3-luokassa ja jäljelle jäi juuri 3-luokkaan noussut Fyra joka oli hyvin keskeneräinen silloin. Mulla oli Fyran kanssa ihan liian paljon aikaa keskittyä ja se toi myös oman suoritusprosentin laskun. Nyt kun ollaan taas päästy hyvään tahtiin niin on hyvä sekoittaa pakkaa :)

Kisattiin ainoastaan kaksi starttia vaikka tarjolla olisi ollut neljä kilpailua. Kahdesta on hyvä aloittaa ja sain mä silti 4 rataa juosta. Molemmat kisat käytiin ulkona ja tuomarina oli Harri Huittinen. Harrin radoilla en ole käynyt varmaan 2007 vuoden jälkeen. Fyra kokeli Harrin radoilla onneaan MM-karsinnoissa 2013 ja silloin ne sopi meille.

Ensin oli vuorossa agilityrata joka osoittautui hyvin haastavaksi. Makseissa tuli 28 koiran luokassa vain yksi nollatulos ja mineissä kolme (18 koiraa). Medeissä 24 koirakon luokassa nollia tuli 4 kpl. Valitettavasti me ei kuultu niihin neljään. Fyra starttasi mun koirista ekana ja heti luokan alkupäässä alku oli lupaava ja Fyra kulki hyvin. Haastavassa juoksupätkässä missä oli paljon vinohyppyjä mun takaaleikkaus okserin jälkeen epäonnistui. Olin kuulma ollut koiranlinjalla ja puskenut sitä liikaa. Fyra otti sen takaakiertona joten hylkäys siitä. Muita virheitä ei tullut sen jälkeen.

Cincon kanssa jännitin paljon, mutta ihan turhaa. Pikku Cinco kulki hienosti ja haki upeasti vaikean keppikulman. Harmi vaan kun puomin jälkeen ollutta hyppyä se ei suorittanut vaan oli juossut ohi. Mulla oli hieman kiire joten en ehtinyt edes ohitusta näkemään kun keskityin vain omaan liikkumiseen. No onneksi sieltä tuli yksi kielto vielä sen ohituksen jälkeen. Kielto tuli varmaan juuri sen takia koska olin väärässä paikkaa ja ihmettelin miten koira voi jo tuossa olla :D Tuplahylkäyksellä aloitin siis kisaamisen kahden koiran kanssa samasa luokassa :P

k%C3%A4nny4%20181-normal.jpg

Cinco tappoi lelunsa ekan 3-luokan startin kunniaksi. RIP käärme...

k%C3%A4nny4%20182-normal.jpg

Hyppyyrataa saatiin odotella hetki kun sisällä käytiin yksi kilpailu medeille välissä missä me ei oltu mukana. Tämäkin rata oli haastava sillä 27 miniä ja 4 nollatulosta. Makseissa vastaava saldo oli 3 nollaa 20 koiraa. Medeissä sitten 26 koirakkoa ja viisi nollaa. Mulla oli radalle hyvä suunnitelma minkä pystyin toteuttamaan molempien koirien kanssa. Fyra pääsi heti alkupäässä kirmaamaan. Se possu varasti lähdössä ja ehdin vain toteamaan: Ai se tulee jo!. No pääsin kuitenkin radalle mukaan ja Fyra viipotti ihan mukavasti. Loppu vaiheessa se meinasi suoran putken jälkeen ottaa väärän hypyn (kuten moni muukin). Saatiin kuitenkin nolla radalta ja olin siihen hyvin tyytyväinen.

Cincon kanssa mentiin rennoin mielin radalle. Eipä ollut mitään yrittämistä vaan puhdasta kokeilua. Cinco oli kiltti toisin kuin isosiskonsa ja pysyi lähdössä :) Se kulki tosi nätisti ja kuuliaisesti. Tosin haukkua rätkytti koko radan ajan, ilmeisesti mun ohjaus oli hieman myöhässä?!?. 15. esteellä mikä oli välistäveto mun ajatus karkasi jo siihen että hitsi tehdäänkö me puhdas rata :D Sain kuitenkin ajatuksen takaisin rataan enkä alkanut hönöttämään :D Maaliin tultiin puhtaalla radalla ja voi miten tyytyväinen olin :))) Toinen startti 3-luokassa ja heti nolla. Vielä molempien koirien kanssa samalta radalta. Tuloksia en kovin paljoa katslelut koska takaa tuli vielä monta todella hyvää ja nopeaa koiraa. Enkä kyllä katsonut edes kenenkään ratoja.

Yllätys ja hämmästys oli suuri kun näin tulostaululta että Cinco oli voittanut ko. radan ja Fyra oli vielä ollut nollalla kolmas! :))) En ole koskaan saanut kahta koiraa 3-luokassa palkinnoille puhtailla ratasuorituksilla. Piti oikein tarkistaa että Liedossa 2007 toukokuussa. Bella oli nollalla sij. 2. ja Duo vitosella sij. 3.

k%C3%A4nny4%20185-normal.jpg

Cincon etenemä oli hyppyradalla 4,39 m/s (ia laskettu 3,8 m/s mukaan) ja Fyran 4,25 m/s. Aikaero oli Cinco -4,91 ja Fyra -3,79. Kakkossijaan Fyra hävi -0,07s eli aika vähän. Voittonsa ansioista Cinco sai ensimmäisen hyppysertinsä ja aika kohti Suomen Hyppyvaliota lähti käymään :))) Aika huisia!!.

k%C3%A4nny4%20190-normal.jpg

Piti oikein tutkia historiaa: Bella teki ensimmäisen nollansa 3-luokassa 3 startissa ja otti ekan voittonollansa (vanhat säännöt ja eka serti) 4 startissa. Duo teki nollan heti ensimmäisessä kilpailussa 3-luokassa :O ja ensimmäinen voittonolla ja serti (vanhat säännöt) tuli 22 startin kohdalla. Fyra sai ekan 3-luokan nollansa 4 startissa ja ensimmäisen sertin 14 startissa (sij. 2.). Ensimmäinen voittonolla tuli 21. startissa. Siihen nähden Cincon aloitus oli hieno, mutta kyllä me täältä vielä mahalasku alas tehdään aivan varmasti. Aloittelijan tuuria, mutta nautitaan nyt hetki kun kerrankin oli onnea mukana matkassa :)

k%C3%A4nny4%20191-normal.jpg

Lieto 05.10.2014 HR Fyra 0 (-3,79) sij. 3./26. ja Cinco 0 (-4,91) sij. 1./26. H-SERT!!