k%C3%A4nny4%20213.jpg

Lauantaina suunnattiin Lohjalle agilitykilpailuihin. Paikkana uusi Lägi-halli joka meiltä katsottuna sijaitsee varsin hyvällä paikalla eli tunnin ajomatkan päässä. Tuomarina Salme Mujunen ja 3-luokille tarjolla kolme kilpailua. Tosin me jätettiin aamun eka A-kisa väliin (medit aloitti päivän) ja oltiin ilmoittauduttu ainoastaan kahdelle radalle: B-agilityrata ja C-hyppyrata Fyran ja Cincon kanssa. Nämä oli toinen kokeilu ohjata kahta koiraa samassa luokassa.

k%C3%A4nny4%20210.jpg

Oltiin hyvissä ajoin kisapaikalla ja katselin päivän ensimmäisen radan rakennuksen ennen kuin lähdin tyttöjen kanssa lenkille. B-radan rakennusta en nähnyt kokonaisuudessaan, mutta rata oli tuttua Salmea. Paljon putkia jonkun verran suoraa ja jotain kiemuraakin oli radalla.

k%C3%A4nny4%20212.jpg

Mulla ei ole agilityradasta oikein minkäänlaista mielikuvaa jäljellä. Cinco meni heti alkupäässä ja Fyra loppupäässä lähes 20 koiraa oli niiden välissä. Cincon kanssa oli tavoitteena tehdä mahdollisimman rento suoritus. Cinco oli koko radan ajan hyvin kuulolla, ainoastaan se huusi/kiljui koko radan ajan. Neljässä perättäisessä putkessa se luuli varmaan olevansa tivolissa :D Saatiin radalta taisteltua nolla jolla mentiin sillä hetkellä johtoon. Fyran kanssa olin hieman laiska. En ollut ihan omalla tasollani ja harmitti koiran puolesta. Fyra teki nätin nollan <3 Nopeasti jäähdytteleen koiria ja katsomaan seuraavaa rataa joka oli hyppis.

Ulkona joku tuli sanomaan että Cinco voitti startin ja Fyrakin oli palkinnoilla. Olen jo vuoden mennyt niin etten katso tulostaulua enkä sijoituksia on sitten laji mikä tahansa. Oma tuntuma on tärkein, joten en nytkään mennyt katsomaan tulostaulua ollenkaan. Vaan kävelytin koirat ja menin hyppyrataan tutustumaan.

k%C3%A4nny4%20214.jpg

k%C3%A4nny4%20237.jpg

Hyppyrata oli haastava. Siinä oli jälleen hyvin vaikea keppikulma (koko päivän teema) ja mulla ei oikein ollut selvää kuviota siihen. Päätin tehdä niin varman päälle kun pystyin. Knuutitusta en olisi uskaltanut kokeilla vaikka se olisi ehkä Fyran kanssa jopa onnistunut?. Cinco meni radan todella hyvin. Mun olisi vaan kahden putken välissä pitänyt pystyä tekemään valssi, mutta en tehnyt joten tein leikkauksen. Cinco kääntyi opitusti oikealle suorasta putkesta (leikkauksessa koira kääntyy sinne missä on ohjaajan nähnyt viimeksi) olisi pitänyt kääntyä vasemmalle. No kun se kääntyi väärään suuntaan ja on estehakuinen koira se otti ensimmäisen näköpiirissä olleen esteen ja se oli toinen putki vieressä johon ei pitänyt mennä. Siitä siis hylkäys.

Fyran kanssa tehtiin perusvarma suoritus jälleen ja sen kanssa tein sitten sen valssin putkien väliin. Tein sen väkisin, tuntui että olin niin paljon myöhässä mutta kun ei voinut sokkaria tehdä kun piti viedä kauempaan suoraan putkeen (kolme enkkuputkea vierekkäin) niin sokkarilla se olisi sujahtanut keskimmäiseen putkeen. Valssin ansioista se kääntyi oikeaan suuntaan putkesta ja saatiin tehtyä hyvä nolla radalta :)

k%C3%A4nny4%20217.jpg

k%C3%A4nny4%20229.jpg

Tulostaulun kävin katsomassa vasta kisojen päätyttyä. Cinco oli todellakin voittanut (sij. 1./33.) agilityradan etenemällä 4,35m/s (-15,19s) ja sai ensimmäisen A-sertin!. Voi mahdoton mikä pikkulikka!. Nyt on käynnissä molemmat valiokellot eikä meillä todellakaan ole mikään kiire. Fyra-isosisko otti samalta radalta sijoituksen 3./33. eli mulla oli jälleen kaksi koiraa palkinnoilla, huippua!!. Fyran etenemä oli 4,27 m/s (-14,56s).

k%C3%A4nny4%20220.jpg

k%C3%A4nny4%20231.jpg

Hyppyradalla mun tytöt oli varmaan tehnyt keskenään sopimuksen sillä kun Cinco voitti B-radan niin Fyra voitti sitten C-radan eli hyppyradan!. Etenemä oli 4,21m/s (-13,76s). Samalla Fyra sai tuplanollan. Aivan mahdottoman hieno päivä ja minä leijun seuraavat kaksi viikkoa :))

Palkinnot oli erinonomaiset saatiin starttilahjakorttia, lakua sekä koirille paljon herkkuja (possunsuikaletta, neljää erilaista Hussen keksiä sekä aksanameja). Muutenkin kisapaikka ja kisat oli oikein hyvin järjestetty. Halli oli luonnonlämmin ja parkkipaikkaa sen ympärillä oli hyvin. Lenkkimaastot olivat myös hyvät. Ehdottomasti mennään myös toisten Lägin järjestämiin kisoihin. Itse myös tykkään Salmen radoista paljon. Eipä ihme sillä mun koirilla on kaikilla serti Salmelta :D Bella H-Sert, Duo A-Sert ja Fyra H-Sert ja A-Sert ja nyt Cinco liittyi A-sertillä joukkoon mukaan. Hönö1 saa jälleen nugetteja :)))) ja Turkuun viedään suklaata :)

k%C3%A4nny4%20233.jpg

Lohjalla 19.05.2014. Cincon toinen 3-luokan kisapäivä. Cinco B-rata 0 (-15,19) sij. 1./33. A-SERT! ja Fyra 0 (-14,56) sij. 3./33. Hyppyradalta Fyra 0 (-13,76) sij. 1./30. Fyralle samalla myös tuplanolla!