Tänään käytiin aamulla Halikossa ennen töitä. Fyra ja Cinco pääsi Leena Piiran käsittelyyn. Aika tuli hyvään saumaan ennen seuraavaa reissua johon pitäisi lähteä ensi viikolla. Hyvä kun on edellisestä edes vielä selvinnyt :D Tytöt oli suorassa eikä rangassa ollut mitään vinoutta. Molemmilla oli lantiot samantyyppisesti jähmeät. Ilmeisesti se Norjan kisamatto ja siinä luistelut aiheuttivat lantioon jumitusta. Ei olla nyt 3 viikkoon aksattu muuta kuin se Norjan kisa ja jatketaan taukoa vielä pari viikkoa. Tulee pidettyä nyt hyvin tauko aksasta kun se tulisi muutenkin jossain vaiheessa pitää. Eikä tässä kyllä nyt yhtään ehtisikään kun on ollut niin paljon kaikkea muuta ohjelmaa. Onneksi tytöt oli muuten kunnossa ja jumittumat saatiin auki.

Duo ja Lucas pääsi Vetcaren uuden E-vitamiiniliuoksen testikoiraksi Leenan suosituksesta :) Kiva päästä kokeilemaan olisiko siitä jotakin apua. Lucas-pappa on erinomaisessa ja hyvin viriilissä kunnossa lähes 13-vuotiaaksi. Duo sen sijaan on ollut pidempään jo huonommassa kunnossa. Kotona se on hyvin levoton ja rauhaton. Tuntuu ettei sen ole hyvä olla missään, porukoilla kun se oli hoidossa sen 5 päivää Norjan reissun aikana. Ei ollut mitään ongelmia. Olen nyt antanut Duolle särkylääkettä, vahvaa B-vitamiinia ja nyt vielä lisätään tuo E-vitamiini. Jatkuvasti meillä kaikki koirat saa glukosamiinia ja Nutrolinia. Lucas saa sitten Gefilus-maitohappobaktreereita päivittäin syksyisen suolistotulehduksen jäljiltä. Masu on nyt sen avulla pysynyt hyvänä :)

Liikkuminen tuo haasteita kun laumassa on kaksi vanhaa koiraa ja kaksi nuorta. Aamulenkit ollaan tehty vielä pitkinä 45-60min. Päivälenkki on yleensä vanhuksille ollut 20 min ja sen jälkeen ollaan jatkettu matkaa vielä Fyran ja Cincon kanssa. Osa pitkistä lenkeistä ollaan korvattu ravilenkeillä joko reippaasti kävellen tai juosten. Juoksulenkit ollaan tehty vaihtelevalla maastolla (hiekka-asfaltti-pururata) 1-2 kertaa viikossa ja pituutta on ollut 30min- 1 tuntiin. Ollaan saatu hyvin lisättyä varsinkin Cincolle jäntevyyttä, Fyra tuntuu vaan saavan massaa koko ajan lisää. Cinco tykkää juosta, se nauttii siitä paljon. Fyrasta en tiedä voinko sanoa samaa :D Se kyllä juoksee, mutta ei ole yhtä villiintynyt kuin Cinco. Fyra muistuttaa lähinnä lihavaa hamsteria juoksupyörässä jonka suu on täynnä pähkinöitä <3  Kiltisti se kuitenkin ravaa edellä kun Cinco ehtii siinä ajassa hyppimään ja pomppimaan kymmeneen eri paikkaan.

Iltalenkki ollaan tehty vaihtelevasti 20-45min pituisena. Riippuen miten vanhuksien tassu jaksaa nousta. Toisinaan saatan jättää ne kesken lenkin kotiin ja jatkan vielä nuorempien kanssa. Duo kyllä jaksaisi tepastella, mutta olen nyt yrittänyt hieman pitää kirjaa siitä miten lenkin määrä ja muu virike vaikuttaa Duon olotilaan. Ihan kamalaa kun sen pääkoppa kestää, mutta kroppa vaan tuntuu hajoavan alle :P