Lauantaina lähdettiin ennen kahdeksaa Lempäälään aksaamaan. Olin ilmoittanut molemmat likat kahteen starttiin: agilityradalle ja hyppyradalle. Jätettiin päivän ensimmäinen startti välistä niin saatiin aamulla nukkua tunti kauemmin. Kello soi vasta puoli seiska. Lisäksi mä en yleensä kisaa muutenkaan kahta kisaa enempää. Sainhan mä jo nyt juosta sen 4 rataa mikä on melkein maksimi mulle.

k%C3%A4nny6%20057.jpg

Kisapaikalle päästiin noin tuntia ennen kuin meidän vuoro oli kilpailla. Sain jopa auton vielä aika hyvälle paikalle, ei tarvinnut sen takia stressata. Medien ensimmäisen radan tutustuminen oli parhaillaan käynnissä joten päästiin rauhassa lämmittelylenkille. Vettä tihkutti mukavasti koko päivän. Ensimmäisen lenkin jälkeen oli jo yhdet koirien takit lähes läpimärät. Medien B- ja C-radan tuomarina toimi Salme Mujunen. Ensimmäinen agilityrata oli selvää Salmea. Siellä oli suoria putkia 5 kpl ja kunnon loppusuora. Ei mielestäni ollut kovin vaikea rata kunhan vaan ensimmäiset 8. estettä pääsi puhtaasti kahlattua. Lopussa olikin mukava hyppy-rengas-suora enkku putki - toinen suora enkkuputki - maali hyppy pitkillä esteväleillä niin että koko radan pituus meni siihen.

Cincon kanssa mentiin ensimmäisenä omista koirista ja se oli luokan viides koira. Hieman oli kankeaa ja jähmeää menoa, alussa. Jalat oli aika tukossa vaikka olin lämmitellyt  ne ihan hyvin. En tiedä vaikuttiko edellisen päivän bodystep jaloissa vai oliko ne vaan unessa muuten. Cincon radalla ei ollut mitään isoa katastrofia kontaktit olivat hyvät. Juoksu A:n vuoksi jouduin tekemään loppusuoran ensimmäiselle hypylle pituuden jälkeen poispäinkäännöksen. Se oli aavistuksen hidastava ohjaus. Lisäksi loppusuorassa se hieman kyseli toiseksi viimeisen putken kohdalla. Saako oikeasti vaan mennä suoraan?. Cincolle 0 (-15,82) etenemä 4,46 m/s. Fyran kanssa väliä oli lähemmäs 20 koiraa. Sai ihan rauhassa hieman kävellyttää molempia tyttöjä erikseen. Fyra oli ennen starttia jälleen hyvin kiukkuinen. Se meinasi syödä kaikki ja oli muutenkin tosi räyhä. Fyralle räyhä tietää vaan hyvää joten sitä ei voi siitä kamalasti komentaa (vire laskee sen johdosta heti). Fyran kanssa rata sujui jouhevammin ja A:n alastulolle sain tehtyä valssin jonka johdosta sain aikapaljon etumatkaa kulmahypylle minne tein Cincon kanssa poispäinkäännöksen niin Fyran kanssa tein valssin. Fyra myöskin jyräsi loppusuoran ilman kyselyjä :D Se tiesi että treenitasku on kahvion lähellä ja kanafileet siellä. Sinnehän se sitten kirmasi suoraan viimeisen hypyn jälkeen ;'D Ahneus on hyvä asia... Cincolle en ole vielä uskaltanut jättää palkkaa minnekkään. Sitä pitäisi ensin treenata koska se saattaa lähteä ja ohittaa jonkun hypyn matkan varrella. Kokemusta puuttuu vielä sen verran. Fyra 0 (-16,75) Etenemä 4,59 m/s. Loppusijoituksissa Fyra 5./34. ja Cinco 6./34. Fyran erot 2. ja 3. sijaan oli aika pienet n. -0,40s.

k%C3%A4nny6%20062.jpg

k%C3%A4nny6%20058.jpgk%C3%A4nny6%20060.jpg

Hyvän ja pitkän jäähdyttelyn jälkeen oli vuorossa hyppyrata. Se oli outo ja vaikea. Putkia oli kyllä monta yhteensä 7 kpl, mutta ensimmäiset 10 estettä olivat haastellisimmat. Radalla oli mukavasti yli 175m pituutta. Se sisälti hyppyjen ohittelua ja muutenkin hieman epälooginen. Mulla oli ongelmia kun katsoin rataa, miten siitä selviäisin. Päätin kuitenkin tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti parilla poispäinkäännöksellä koko alun. Se oli ilmeisesti kaikista toimivin ja kepeille päällejuoksun. Luokassa oli 30 koiraa ja Cinco oli heti 3. koira luokassa. Mulla oli kiire hakea se autosta ja sanoin kyllä sisäänheittäjälle että tulen viime tipassa.

rata1.jpg

Salmen hyppyrata. Käsin piirrettynä.

- 2. hypyltä vastaan

- 4. poispäinkäännös ja valssi 5. esteelle (kuljetus 3.-6. hyppujen välistä)

-7. poispäinkäännös

- 9. kepeille päällejuoksu

Olin hyvin jännittynyt koska meillä oli mahdollisuus tuplanollaan. Rata oli kuitenkin niin vaikea että olin melkein luovuttanut jo ennen lähtöä. Päätin pitää Cincon tiukasti ohjaksissa ja niin ettei se pääse itse lukemaan kunnolla rataa. Olin koko radan ajan aikalailla tiellä ja Cinco joutui kyselemään paljon minne  mennään. Saatiin jollain ihmeen tyylillä radalta tehtyä nolla :O Takki oli sen suorituksen jälkeen hyvin tyhjä. Tuntui että koko pää tyhjeni samalla kun sain sen nollan tehtyä. Samalla se oli Cincolle tuplanolla. Etenemä oli 4,58 m/s (-16,79)

Fyra kilpaili 20 koiraa myöhemmin luokan loppupäässä. Moni tuli sanomaan sisällä että Cinco oli ainoa joka oli tehnyt luokassa siihen mennessä tuloksen. Musta tuntui etten vaan pystynyt tekemään toista samanlaista suoritusta uudelleen. Tiesin kyllä että Fyran kanssa se ehkä olisi kuitenkin helpompaa kuin Cincon. Sanoin vielä seurakaverille ennen starttia että pää on nyt aivan tyhjä. Jostain sitä ihmeellistä virtaa vaan sai kun päätin että Fyran tuloksella ei ole mitään väliä. Sillä ei ole mitään tulos tavoitteta eikä se tarvitse nollia. Yritetään vaan mennä niin hyvin rata kuin osataan. Tein samalla tavalla myös Fyran kanssa radan. Me saatiin nolla!. Etenemä 4,63 m/s (-17,17). Taisi koko halli räjähtää huutamaan ja taputukset oli sen mukaisia kuin jossain karsintojen finaalissa :D Ihan huippufiilis!. Samalla myös Fyralle tuplanolla. Oli todella kiva kuulla onnitteluja vierailta ihmisiltä ja moni tuli kyselemään oletko se sinä joka teit ne nollat kahdella koiralla. Samalla tultiin kyselemään millä tavalla ohjasin koirat tietyillä esteillä. Itse en nähnyt yhtäkään medi-koiraa radalla joten en saa sanoa missä vaiheessa suurin osa hylkäyksistä tuli.

k%C3%A4nny6%20070.jpg

Lopulta koko 30 koiran luokassa tuli 3 kpl nolla tuloksia ja 27 kpl hylkäyksiä. Minä otin ensimmäisen kaksoisvoiton ikinä!. Fyra-Maisteri 0,38s edellä ja Pikku-Cinco perässä. Voe mahdoton, en olisi ikinä uskonut tämän päivän tulevan!. Tossut tulessa ja pää taivaissa, en voi muuta sanoa. Vieläkin nousee hymy korviin pelkästä ajatuksesta :) Eipä taida hetkeen tulla toista samanlaista rataa :D

k%C3%A4nny6%20067.jpg

Lempäälä 28.03.2015 Fyralle tuplanolla AGI: sij. 5./34. ja HR: 1./30. Cincolle tuplanolla AGI: sij. 6./34. ja HR: 2./30. Samalla mun ensimmäinen kaksoisvoitto, ikinä!

Sunnuntaina oli sitten vuorossa hieman rauhallisempaa menoa. Käväistiin Cincon kanssa Turussa KV-näyttelyssä jossa tuomarina oli Erika Homonnai. Ländereitä oli 7 kpl ilmoitettu tuomaritädille 2 urosta ja 5 narttua. Tuomari oli varsin mukava ja kärsivällinen antoi hyvin aikaa koirille. Tosin tädin isokoko aiheutti monelle koirille varmaan pientä pälyilemistä. Cinco esiintyi ihan kivasti ja tottuneesti. Tällä kertaa PN-3 ja va-cacib :) Olipa kiva jutustella länderistien kanssa kerrankin ihan rauhassa ilman kiirettä.

k%C3%A4nny6%20071.jpg

k%C3%A4nny6%20072.jpg

Cincon mielipide sunnuntain kuvaamisesta :D