Viikko sitten tiistaina Lucas karkasi ja hyppäsi autosta huonosti alas. Se hetken  aikaa ontui etujalkaansa. Tiistai-iltana se oli kovin omituinen. Se läähätti ulkona ja tärisi. Ei oikein jaksanut kävellä edes kunnolla. Aloin antamaan särkylääkettä ja sen vointi selvästi parani. Viikonloppuna se alkoi taas läähättämään. Ei oikein jaksanut kävellä kuin 10-15 minuuttia ja oli sen jälkeen aivan poikki. Kuvittelin jo kaikki sydänsairaudet yms. Maanantaina käytiin sitten Jukan luona näyttämässä pientä miästä. Painoa oli 8,8kg ja pojan yleisolemus oli hyvä. Kuumetta ei ollut, eturauhanen ok, hampaat ja ikenet ok, korvat ok ja sydän kuuntelulla ok.  Otettiin verikokeet joista tulehdusarvot ok, ne tulivat heti. Mitään vikaa siis ei löytynyt mistään. Lähtiessä se alkoi nikottelemaan ja Jukka kysyi onko tehnyt tuota pitkään. Sanoin että hetken aikaa. Lucas on myös syönyt ruokansa ns. mässyttäen ja vettäkin on juotu sekä roiskittu ympäriinsä. Lucakselta löytyi turvonneet rauhaset kurkusta joten nielutulehdus ainakin. Kurkkua ei saatu kunnolla katsottua. Antibiootti piikkiä ja kipupiikkiä. Mukaan Clavaseptin ja Rimadyl.

Seuraavana aamuna saatiin munais,maksa, sokeriarvot kaikki olivat erinomaisia lähes 13-vuotiaalle koiralle. Nyt poikaa sitten hoidetaan antibiooteilla, toivotaan että tässä olisi sitten syy. Jos nämä eivät auta niin sitten pitää vielä katsoa onko mahdollisesti sydämen laajentuma. Siihen koira pitää ainakin rauhoittaa.

Nyt näyttää siltä että antibiootit ovat auttaneet ja Lucas on ollut huomattavasti reippaampi <3 Se on juossut reippaasti vastaan ja jaksanut taas kävellä normaalisti. Tosin ollaan sitä pidetty varmuuden vuoksi vielä pääasiassa levossa. Olin jo viikonloppuna aivan varma, että nyt tuli Lucaksen aika täyteen. Vielä kuitenkin saatiin jatkoaikaa <3

Torstaina näytin Leenalle Lucasta kun Duo kävi hoidossa Halikossa. Pientä turvotusta löytyi lapojen välistä joka kertoo siitä huonosta hypystä autosta alas. Lisäksi oli hyvin kankea molemmista takajaloista. Ei kuitenkaan uskallettu Lucasta kunnolla hoitaa kun antibiootit olivat päällänsä.

lucas.jpg

Pieni miäs <3