Tehokas loppuviikko koiraharrastuksien parissa. Neljän päivän aikana käytiin kisaamassa kolmea eri lajia: agilityä, rallytokoa ja näyttelyä.

Helatorstaina meillä oli oman seuran aksakisat 3-luokille. Olin töissä koko päivän siellä. Agilityradan toimin tuomarinsihteerinä ja hyppyradan pääsin sitten itse kisaamaan. Tuomarina toimi koko päivän Kari Jalonen. En ole varmaan tämän herran radoilla ollut pitkään aikaan. Olisiko edellinen kerta ollut vuonna 2013 MM-karsinnoissa?. Kuitenkin olen Karin radoista aina tykännyt. Duosta tuli hänen radallaan FI AVA ja Fyrallakin löytyy H-Sert hänen tuomaroimaltaan radalta.

k%C3%A4nny7%20101.jpgk%C3%A4nny7%20103.jpg

k%C3%A4nny7%20102.jpg

Hyppyrata oli haastellinen, mutta selvittävissä. Fyra oli inhottavasti heti luokan ensimmäinen. Se on jotenkin vaikea paikka kun on kaksi koiraa luokassa. Ei pääse yhtään palautumaan tutustumisesta. Nytkään en nähnyt yhtään maksien suorituksia kun hain sillä välin tytöt kotoa ja lenkitin ne hyvin. Fyran rata oli panssarivaunumaisen varma suoritus. Sain tehtyä yhteen kinkkiseen kohtaan sokkarin, mistä olin tyytyväinen. Harmi vaan kun loppusuoralla pituuden palikka kaatui. Ensimmäistä kertaa ikinä!. En kyllä muista koska sitä oltaisiin viimeksi tehty ja vielä täysi pitkänä Fyran kanssa.  Aika ja etenemä oli Fyraksi todella hyvä. Sillä se ei oikein kulje meidän oman kentän pohjalla kun kivi on isompaa. Fyralla on hyvin herkät tassut :P Etenemä 4,47 m/s ja sij. 8./19.

Cincon hyppyrata oli mielettömän hyvä. Tosin mulla oli hieman tuliset oltavat  juuri ennen rataa. En tiennyt että Matti oli tullut yleisöön ja juuri ennen meidän vuoroa Cimo haistoi sen yleisöstä :O Ja meni aivan sekaisin. Hyppi ja pomppi ja oli aivan yli-iloinen. Hassu eläin. Lähdössä kuitenkin unohti kaiken muun ja se kulki. Minä jopa uskalsin hieman ottaa riskejä. Sain jopa sullottua sokkarin muurin jälkeen vaikka hieman epäilin sen onnistumista. Harmi vaan kun putken jälkeen 17. hypyn merkkasin ja lähdin liian nopeasti alta pois ja se pääsi ohittamaan sen esteen. Samalla hetkellä kun käännyin niin se lähti mun perään. Hitsi vieköön, olisi ollut kiva tietää meidän aika kun se tuntui niin nopealta verrattuna Fyraan.

k%C3%A4nny7.jpg

Kisojen jälkeen nopeasti tunnin huilaus kotona ja sitten uudelleen kentälle rallytreeneihin. Kenraalit menevät kyllä aikalailla penkin alle -aina-. Molemmat jaksoivat kyllä hyvin tehdä hommia ja ymmärsivät että nyt on jostain muusta kyse kuin aksaamisesta. Avossa tuli yksi liike mitä ei osattu Cincon kanssa. Fyran kanssa voittajassa sitten useampi :P Olisi ilmeisesti hieman pitänyt katsoa niitä kylttejä etukäteen...

k%C3%A4nny7%20107.jpg

Lauantaina oli vuorossa sitten omalla kentällä viralliset rallytokokilpailut, tuomarina Hannele Pirttimaa.Kentälle jälleen puoli yhdeksän aamulla ja päivälle tuli mittaa sellainen normaali työpäivä eli kahdeksan tuntia. Fyra ja Cinco olivat koko päivän mukana matkassa ja istuivat autossa. Mestari-luokassa olin käytösruudun valvojana ja riman säätäjänä. Voittajaan pääsi sitten Fyra kilpailemaan ensimmäistä kertaa ikinä. Oli ihan hauska mennä katsomaan mikä on liikkeiden tilanne niiden osalta. Treenattu ollan vähän -liian vähän- enkä saanut edes aikaiseksi tulostaa niitä kaikkia liikkeitä mitä tulee uusina :P

k%C3%A4nny7%20104.jpg

k%C3%A4nny7%20108.jpg

Voittaja-rata oli kiva. Tosin myöhästyin tutustumisesta hieman. Olisi vissiin ollut hyvä olla kuuntelemassa ne ohjeistukset...  Tosin tiesin jo etukäteen että siellä on kolme sellaista liikettä mitkä saattavat kosahtaa suuntaan tai toiseen. En kuitenkaan ymmärtänyt että se voi olla ohjaaja joka voi menettää ne pisteet :D Fyra oli koko ajan hyvin täpäkkänä ja teki hyvin hommia. Harmi vaan kun mun töpeksimisen takia menetettiin -30 pistettä ja jäätiin ilman tulosta. Ensimmäinen -10 tuli kyltti 2. jota en edes tajunnut. Istu-seiso ja kierrä koiran ympäri. Tein ohjeiden mukaan mutta kiertämisen jälkeen en pysähtynyt koiran rinnalle vaan jatkoin suoraan matkaa. Siitä siis heti miinusta. Oikealla suoraaminen onnistui ja jopa pujottelu. Perusasento takakautta oikealle puolelle jouduin uusimaan kun Fyra tuli vasemmalle suoraan sivulle... Niitä pitää vahvistaa ja ottaa siihen joku käsky vielä erikseen. Nyt ei ole vielä ollut. Pahin kompastuskivi tuli loppu päässä missä piti peruuttaa seuraten kolme askelta. Tiesin että tämä ei onnistu. Fyra on opetettu tokossa aina istumaan kun pysähtyy joten se istuu jokaisen peruutusaskeleen. Niin kuin se teki nytkin. Sain kuningas idean uusia tämän liikkeen (!!!) mitä ei olisi pitänyt tehdä jos haluaa tuloksen... No minä sitten yritin uusia ja Fyra istahti uudelleen ja samalla kosketin koiraa vahingossa kuonoon. Joten saatiin -20 pistettä tältä kyltiltä. Kylläpäs otti päähän oma typeryys... Oppia ikä ja kaikki. Ensi kerralla en takuulla uusi ja jatkan maaliin. Tai sitten mun pitää vaan treenata se peruuttaminen 100% varmaksi. Lopuksi oli vielä käyttäytyminen ja se meni vasemmalla puolella istuen 2 min hyvin.

k%C3%A4nny7%20105.jpg

k%C3%A4nny7%20110.jpg

Voittajan jälkeen pääsi sitten Cinco ensimmäistä kertaa AVO-radalle. Voi luoja koira joka ei osaa seurata kun sitä ei ole sille opetettu eikä muutenkaan kauheasti mitään tottelevaisuutta. Peruskäskyt, mutta yllätyshullun pitää aina kokeilla kaikkea. Nyt mentiin siis ilman hihnaa mikä hieman tuotti Cincolle ongelmia koska lähtee edistämään hyvin helposti. Eikä asiaa auttanut yhtään se, että kyseessä oli hänen agilitykenttä jossa pidetään hauskaa. Cinco ei voinut todellakaan ymmärtää että nyt pitää rallitella. Vire oli aivan liian korkea ja se haukkui/ulvoi ensimmäiset neljä kylttiä. Eipä ole sellaistakaan tehnyt kertaakaan, mutta kuumi niin pirusti ja yritti komentaa. Varmaan kirosi ääneen missä ne esteet on. Jouduin heti uusimaan kaksi ensimmäistä kylttiä kun Cinco vaan keuli :P Mutta sen jälkeen se alkoi ymmärtämään että ei niitä aksaesteitä vaan ole nyt siellä kentällä. Yksi -10 saatiin kun istu-astuvasemmalle-istu kyltillä Cinco ei lähtenyt mukaan seuraamaan. Muutama -1 pisteen menetys tuli Vinosta asennosta ja kyltin haistelusta. Lopuksi Cinco sai viimeisellä tehtäväpisteellä yhden aksahypyn hypättäväksi ja voi sitä onnea :D Tulokseksi Cinco sai 81/100p ja ensimmäinen tulos AVO-luokasta kohti RTK2-titteliä :)

k%C3%A4nny7%20120.jpgk%C3%A4nny7%20119.jpg

Alokasluokat oli kellottajana ja täytyy kyllä sanoa, että taso noissa luokissa on valtava :O Oli taitavia ja sitten ei niin taitavia. Hauska oli kyllä niitäkin seurata kun ei ole itse oikein tullut katseltua muiden luokkien kisaamista aiemmin.

Tänään sunnuntaina lähdettiin sitten Raumalle näyttelyyn. Varsinaisen koiraurheilu viikonlopun loppu huipennus. Ländereitä oli Raumalle ilmoitettu 5 kpl. Alunperin tuomarina piti olla Ridarcikova Gabriela Slovakia mutta perjantaina tuli viesti mailiin että se olikin Slobodan Nasteski Makedonia. Hieman epäilin oliko tuo länderiä koskaan nähnytkään. Kiva tuomari kuitenkin. Ei kauheasti kyllä koiraan koskenut eikä pöydälle nostanut vaan katsoi kaiken maasta mitä katsoi.

Paikalle saapui neljä länderiä ja kaikki olivat narttuja. Yksi junnu-narttu ei ilmaantunut paikalle. Länderi kehä oli mukavasti vasta puoli kahden jälkeen niin saatiin aamulla hieman nukkua pidempään. Junnuissa oli yksi narttu Alobelin D-pentueesta, Avoimessa Lei (KF-koira) ja Vilkku (Sapliinan) ja Cinco valioissa. Cinco esiintyi omalla osuudellaan ihan kivasti ja sai ERI + SA. PN-kehässä se oli sitten loppujen lopuksi PN-1 ja samalla myös ROP :) PN-2 oli Lei sertin kera ja P3-2 Alobelin D-narttu va-sert  sekä PN-4 Vilkku.

k%C3%A4nny7%20129.jpg

© Mero&Sunila

k%C3%A4nny7%20128.jpg

Rauma 17.05.2015 Krumme Furche Festina Lente 'Cinco' BOB Judge Slobodan Nasteski, Makedonia.

3 years, very nice type. Excellent head. Correct bite. Prefer darker eyes. Very nice neck. Chest well developed. Straight front legs. Excellent topline. Very nice angulations in the back legs. Tail well set and carried. Excellent movement.