Vappu sujahti mukavasti ohitse. Kolme päivää vapaata ja paljon saatiin puuhasteltua. Aattona käytiin rallytreeneissä omalla kentällä. Fyra ja Cinco olivat aluksi sitä mieltä että ovat tulleet aksaamaan. Fyran kierrokset laskivat hieman nopeammin, mutta Cinco oli aivan villinä. Pitänee siis ennen kisoja vielä käydä tekemässä muutaman kerran kentällä rallya. Cincon kanssa tein avoimen luokan radan ensin kisanomaisesti ilman palkkaa. Keuli aika pahasti ja haukkui :O Haukkui lähdössä ja hypyn jälkeen joka oli radalla. Toinen kierros oli huomattavasti parempi ja sieltä palkkasin meille vaikeat liikkeet: istumisesta seisomisen sekä saksalaisen jossa lähtee helposti kyltin taakse irtoamaan. Fyra oli sitten hieman samanmoinen, sillä vaan keuliminen tulee eri tavalla esille mm. yrittää astua jalkaa :P Sekä napsii puntista. Oikealla puolella seuraaminen on vaiheessa ja siellä olevat liikkeet ovat vielä vinoja. Saas nähdä mitä viikon päästä olevassa kokeessa tapahtuu :P Ei olla varmaan kaikkia kylttejä edes treeenattu?. Perjantaina oli vuorossa kulttuuria Helsingissä. Kaverin kanssa Elastisen keikalla :) Lauantaina oli paniikinomaista viimeistelyä kun kävin vielä illalla kentällä tekemässä pienen pätkän aksaa. Ei oltu tehty koko viikkona mitään aksaan liittyvää. Joten pienet keppitreenit oli paikallaan.

k%C3%A4nny6%20097.jpg

Sunnuntaina lähdettiin Turkuun kisaamaan. Olin ottanut vain kaksi starttia molemmille tytöille ja myöhäisimmät lähdöt. En tykkää kovin paljoa siitä että joudun viikonloppuisin heräämään aikaisin ellei ole pakko. Meille sopiva lähtö aika kun matkaan lähdettiin hieman ennen kello 10. Nyt oli jälleen asenne kohdallaan ja muutenkin tosi rento fiilis. Takaraivossa oli kyllä Cincon yksi puuttuva aginolla kesän karkeloista, mutta enpä sitä suuremmin ajatellut. En suunnitellut kisaavani enempää toukokuussa mitä olin ajatellut.

Ensimmäisenä oli vuorossa Eija Berglundin aglityrata. Onneksi mulla mahtavia kisakumppaneita jotka pitävät musta huolta :) Tutustuminen oli aloitettu aiemmin ja minä olin tietenkin lenkillä. Åsa ja Kirsi olivat murehtineet tutustumisessa kohtaloani ja kuuluttaneet nimeäni ja sain vielä Esalta puhelinsoiton. Varsin hyvää palvelua! ja minä ehdin tutustumiseen, tosin ehkä vähän myöhässä. Itse rata oli varsin mukava ja jouhe. Ei meille mitään ylipääsemättömiä kohtia. Rennosti vaan ohjaten niin ei tarvisi turhaa murehtia.

Cinco pääsi mun tytöistä ensimmäisenä ja se oli aika pähkinöinä. Yritin vaan mahdollisimman varmaa ja rentoa rataa. Alku sujui hyvin ja kontaktit osuivat. Puomin alastulolla pidin hetken ennen kuin vapautin. Kepit olivat hyvät ja samaten keinu. Saatiin puuttuva nolla :) Näin ollen Cinco sai kilpailu oikeuden vuoden 2015 SM- ja MM-kilpailuihin :) Aivan mahtavaa!. Vaikka en vielä luota Cincoon kovin hyvin, enkä vielä tunne sitä kovin hyvin mutta 15 starttia 3-luokassa ja 5 agilitynollaa + 3 hyppyrata nollaa. Kaksi luokkavoittoa sekä 2 x H-SERT ja A-Sert . Varsin hyvin nuorelle kokemattomalle koiralle <3

vappu3.jpg

Fyran kanssa saatiin mennä rennosti radalle. Sen kanssa oli taas niin helppoa. Erityisen tyytyväinen olin hyvään puomin alastuloon jossa oli todella hyvä paikka. Kepit olivat ehkä aavistuksen nopeammat ja muutenkin se oli hyvin luotettava taistelutoveri. Fyralle myös nolla :) Loppu tuloksissa Cinco sij. 3./27.  Etenemä 4,43 m/s ja Fyra sij. 4./27. Etenemä 4,36 m/s.

vappu4.jpg

Hyppyrata oli Tomas Berglundin käsialaa. Ensimmäiset kuusi estettä olivat haastavia, mutta sen jälkeen sai vain rallatella. Mun olisi vaan pitänyt luottaa omiin jalkoihin... Cincon kanssa alku sujui hyvin, mutta en vaan luottanut omaan liikkumiseen ja yritin ennen muuria takaaleikkausta. En kuitenkaan ottanut Simoa tarpeeeksi hypyltä haltuun niin se sujahti oikealle putkeen. Sieltä se sitten sinkoili vähän minne sattui :D Olipa hauska rata, vielä parempi mieli tuli kun ulkona tuntematon kilpailija tuli kehumaan meidän keppien sisäänmenoa. Siinä vaiheessa tuli vielä parempi mieli, vaikka se rata ei ihan putkeen mennytkään :D Fyran kanssa en tehnyt leikkausta vaan ihan vaan juoksin rinnalla. Alussa olleet kepit oli aika hitaat kun en saanut omalla liikkeellä vedätettyä (rata jatkui taaksepäin). Fyra teki uskollista työtä ja sai radalta nollan, etenemä 4,51 m/s mikä Mankille tosi hyvä! (ia laskettu 3,8 m/s mukaan) Sijoittuen sijalle 4./30. Tämä oli Fyran 6. tuplanolla tällä nollakaudella (+ Fyralla on myös kaksi triplanollaa). Hieman harmitti kun meidän ajanotto oli mennyt käsiotolle. Se kun ei ole aina niin tarkka. Tiukkaa oli sijojen 2.-4. välillä kun sijalle 2. olisi päässyt mikäli aika olisi ollut 0,20s nopeampi.

Mutta tämän sunnuntain ansioista mulla on pitkästä aikaan kaksi koiraa arvokilpailuissa kisaamassa. Molemmat osallistuvat ainakin SM-kilpailuihin, mutta saattaa olla että MM-karsintoihin kisaamaan menee ainoastaan Fyra. Cinco on vielä aika raakile niihin karkeloihin.

vappu8.jpg

Lieto 03.05.2015 Cinco agility D: 0 (-7,97) sij. 3./27. => Osallistumisoikeus SM- ja MM-kilpailuihin! Fyralle TUPLAnolla agility D: 0 (-7,40) sij. 4./27. ja HR: 0 (-6,28) sij. 4./30.