Keskiviikkona oli meidän osalta ensimmäinen kesäkoulutus Taija Salokanteleen opissa. Mulla oli molemmat tytöt ryhmässä joten sain kahdessa tunnissa juosta ihan kiitettävästi. Taija oli tehnyt radan Norjalaisen Jan Edil Eigen radan pohjalle. Kyseinen heppu on siis Oulussa medien hyppyradan karsintatuomari. Me ollaan ko. herran radalla käyty kerran Ylöjärvellä ja saatiin silloin luokkavoitto kera Agility Cacibin. Mieleeni on jäänyt siitä radasta: pitkä rata, paljon ansaesteitä, vaikea keppikulma sekä osittain pitkät estevälit.

Tehtiin kahdessa setissä treenit. Ensin 15 minuuttia jokainen koira ja sen jälkeen vielä toisella kierroksella 5 min. Mulla oli yksi koira tyttöjen välissä ja lopussa vedin viisi minuuttiset putkeen. Juoksulenkit ja urheileminen on ainakin talven aikana tehnyt sen, että ei tehnyt edes tiukkaa (paitsi seuraavana aamuna kun kello soi). Fyra-Maisteri teki heti radan nollana läpi <3 Ja kokeiltiin sitten muutamaa kohtaa eri tavalla kuin aiemmin. Kun radassa ei ollut treenattavaa tehtiin sitä sitten nurinperin. Olen näissä tosi huono. Piti mennä pätkissä että muistin radan :D

Cinco oli hyvin tohkeissaan. Se oikein tärisi kauttaltaan kun istui lähdössä. Saatiin tehtyä hyvää pätkää kepeille asti jossa tuli eteen asia mitä en ole kovin paljoa Cimolle vahvistanut eli kepeillä sisäänmenon auttaminen. Enkkuputki suorana ja saman suuntaisesti oli kepit. Minä jäin keppien ulkosivulle tarkoituksena auttaa sisälle kun koira tulee putkesta. Cinco ei oikein ymmärtänyt ja ampui 2. väliin muutaman kerran. Sen jälkeen kierrokset nousi joten tein sitten niin että menin putken puolelta kepit ja tein päällejuoksun kepeille. Muuten rata meni mallikkaasti. Treenattiin lelun avulla keppejä niin että sisäänmenossa oli pallo. Se toimi ja kahdella toistolla Cinco jo osasi. Ilmeisesti se väisti mua niin voimakkaasti kun ryntäsin kepeille ja se luuli ettei mahdu kepeille samaan aikaan. Pätevä ja oppivainen likka :) Käytössä olleet pyhäesteet (kumirouhe) tuntui selvästi Cincon tassun alle oudolta. Puomin alastulon paikka oli aika huono (lisättävä palkkaa nyt paljon) jäi hieman liian ylös. Pysähtyi kyllä hyvin. A-esteen osalta juoksari sai kisarouheella huomattavasti vielä lisää vauhtia. Jopa niin paljon että yksi rajatapaus saatiin treeneissä aikaiseksi. Muut kuusi oli hyviä. Ilmeisesti rajatapauksessa hyppäsi liian pitkälle harjan yli eikä pystynyt tulemaan kahdella laukalla?.

Kivat oli treenit ja oikein mukavaa kun ei tarvinnut itse ajaa mihinkään. Näitä on nyt luvassa useamman kerran kesän/syksyn aikana.

Tässä alla on vielä Sirpa Saaren ottamia kuvia Forssan agilitykisoista. Mallina kita auki menevä Cinco :D

cincoforssa1.jpg

cincoforssa2.jpgcincoforssa3.jpg

cincoforssa4.jpg

Cinco

Kaikki kuvat © Sirpa Saari