Tanskan reissun jälkeen ehdittiin olemaan kolme päivää kotona kunnes perjantaina lähdettiin Jyväskylään agilityn MM-karsintoihin. Olin ilmoittanut molemmat tytöt kilpailemaan, vaikka viime tingassa vielä mietin Cincon kohtaloa. Sitten päätin, että isojen kisojen harjoitus tekee sillekin ihan hyvää. Mukana se olisi kuitenkin siellä kisapaikalla ollut. Perjantaina lähdettiin kohti Jyväskylää ja täytyy sanoa että Oulun sekä Tanskan keikan jälkeen 270km tuntui aivan pieneltä siivulta ajaa :D Lähdettiin puoli viiden aikaan ajelemaan ja päästiin Jyväskylään ennen kahdeksaa. Käytiin katsomassa kisapaikka ja tehtiin ilmoittautuminen kisoihin.

k%C3%A4nny10%20001.jpgk%C3%A4nny10%20002.jpg

Ensi vaikutelma hallista oli: ompa se pieni ja pimeä. Pohja tuntui aika kovalta kengän alla verrattuna kumirouhe keinonurmeihin. Yövyttiin kaksi yötä Cumuluksessa jossa olikin sitten julkkiksia paikallisten festareiden vuoksi. Nähtiin viikonloppuna mm. Lauri Tähkä ja Sanni sekä muita suomipoppi laulajia mutta en kaikkia tunne nimeltä :P

k%C3%A4nny10%20003.jpgk%C3%A4nny10%20004.jpg

Lauantaina kisapäivä alkoi medeillä ja tutustumiset mukavasti kello 07.30. Oltiin puoli seiska aamupalalla ja kisahallilla seiskalta kävelyttämässä koiria. Tutustuttiin 2,5km lämmittelylenkkiin joka vei noin 25 min autolta autolle takaisin. Sitä sitten tuli lampsittua useampaan kertaan viikonlopun aikana... Karsinnoissa oli ennätysmäärä koiria medejä 141 kpl. Cinco oli toisessa tutustumiserässä ja Fyra viimeisessä erässä. Hyppyrata oli Viitaniemen  käsialaa. Se oli mielestäni hyvin simppeli ja kiva. Paljon putkeen lähetyksiä sekä irtoamisia. Ainoa joka mietitytti oli 6.-10. väli mutta siihenkin päätin aika nopeasti tehdä päällejuoksun. Toinen mietintä oli täysipitkä pituus jolta piti kääntyä. En oikein uskaltanut tehdä siigen mitään kun ollaan tosi vähän -ei ollenkaan- treenattu pituutta ns. tyhjään saati kääntymisiä (-> treenilistalle!). Muuten rata vaikutti oikein simppeliltä.

karsinnat2.jpg

Cinco kisasi 35 koirakon päästä joten kävelytin molemmat tytöt lämmittelyn ja tiputin Fyran autolle sekä jatkoin kävelyä lisää. Hallilta ei oikein kuulunut mitään kuulutuksia ulos. Kännykkää ei ollut taskussa mutta onneki KePo laittoi viestiä monesko koira on menossa. Juuri ennen meidän vuoroa Cincoa puri takatassuun joku helvetin kusiainen (käveltiin metsänpoikki) Se vaan nuoli vasenta takatassua eikä oikein suostunut sille astumaan. Yritin kaataa vettä kanisterista tassulle mutta se ei oikein onnistunut ison kanisterin kanssa. Lähtökarsintoihin meitä jo odotettiin. Karsinassa yritin putsata tassua paitaan ja sylkeä siihen. Cinco vaan nuoli ja nuoli. Olin aivan hermopaisessa, että pitääkö mun sanoa ettei me voida mennä. Lykkäystä tuollaisissa kisoissa tuskinpa olisi saanut. Lähtöviivalle mentäessä se unohti tassunsa eikä sitä oirehtinut sen jälkeen koko päivänä. Länderi!. Mun rata meni vaan ihan pähkinöiksi kun tuijotin sen liikkumista. Alku oli todella hyvä ja 7.-8. kohdan päällejuoksu onnistui hyvin. Radan ainoa virhe ja samalla hylkäävä virhe tuli 11. pituuden jälkeen. Olin hieman myöhässä kääntämässä ja Cinco luki este nro. 16. seuraavaksi esteeksi. Hyl siis hyppyradalta.

karsinnatci.jpg

© Juha Lehtikangas

Cincon radan jälkeen käytiin autolla juottamassa Cimo ja lähdettiin jäähdyttelemään mukana myös Fyra. Taas käveltiin se rinkula ympäri jonka jälkeen jätin Cincon autolle ja jatkoin Fyran kanssa kävelyä. Ilma oli haastellinen. Välillä paistoi aurinko ja välillä tuli vettä. Ei oikein tiennyt pitääkö sadetakkia vai. Auton ikkunat välilla auki ja toisinaan kiinni. Fyran kanssa ei onneksi tapahtunut mitään kusiaisen puremia vaan lähdettiin rennolla fiiliksellä radalle. Kaikki sujui hyvin kunnes 8. hypyllä Fyra luki mun päällejuoksun ilmeisesti saksalaiseksi jota teen paljon. Sujahti mun selän takaa putkeen :O Aivan käsittämätön juttu, ei ikinä tuollaistakaan ole tapahtunut. Kyllä siinä vaiheessa harmitti suuresti. Omasta mielestäni olin hyvin edellä, mutta katse ei kyllä hypyn jälkeen käynyt koirassa.

karsinnatfy.jpg

Päällejuoksu josta Fyra juksi väärälle esteelle.

© Juha Lehtikangas

Fyran radan jälkeen jälleen kävelyttämään tyttöjä rinkilää ympäri. Koska väliaika oli niin pitkä ja kisapaikalla odottelua ennen seuraavaa rataa 5 tuntia niin lähdettiin hotellille jonne oli vain 10min matka. Kaupassa käytiin samalla ja haettiin vähän salaattia evääksi. Hotellilla pieni välikuolema ja tabletin kautta kisojen seuraamista. Tukka lievästi sekaisin lähdettiin uudelleen kisapaikalle :D

k%C3%A4nny10%20015.jpg

k%C3%A4nny10%20020.jpg

Agirata oli Marjo Heinon käsialaa. Keppien (6.) jälkeinen elämä 7.-8. hypyt mietitytti eniten. En oikein tiennyt kummalta puolelta veisin ja millä tekniikalla. Kumma homma kun isommissa kisoissa miettii pitääkö varmistella vai ei :P Päädyin kuitenkin tekemään 7. hypylle saksalaisen.

karsinta1.jpg

Tyttöjen kanssa kävelylle ja Cincon kanssa jatkettiin matkaa vielä lisälenkki. Tällä kertaa ei kusiaiset pistänyt eikä tarvinnut tassuihin sylkeä :D Cinco oli varsin riehakkaalla tuulella, mutta keskittyi todella kivasti tekemiseen. Kaikki onnistui paremmin kuin hyvin jopa sen 7. hypyn saksalainen vaikka Cinco ei niitä ihan vielä niin hyvin kestä kuin Fyra. Nollaa tehtiin 14. hypylle asti jossa vaan käänsin koiraa. Olisi pitänyt tehdä 14. hypylle jaakotus. Ilmeisesti käsivähän heilahti mitä videolta katsoin ja Cinco pamahti putkeen (nro 13. päähän). Siihen loppui Cincon karsinnat.

karsinnatci3.jpg

© Jukka Pätynen

karsinnatci2.jpg

Hetki ennen hylkäystä.

© Juha Lehtikangas

Cincon jäähdyttelyn ja Fyran samanaikaisen lämmittelyn aikana päätin Fyralle tehdä jaakotuksen 14. hypylle. Fyralla on paremmat erottelut kun niitä ollaan enemmän tehty. Cincon kanssa niitä pitäisi vielä tehdä paljon lisää. Fyran kanssa oli jälleen todella rentoa mennä. Vettä satoi mutta se ei meitä suuremmin haitannut. Fyra puhkui intoa ja ehkä sitä pientä tuhmuttakin mitä se teki edellisellä radalla sekä SM-finaalin putkeen karkaamisessa.

Fyra oli aika villinä. Sen kanssa alku oli tosi vaikea sillä 3. hypyn kaarre venyi niin pitkäksi että meinaisi ottaa viereisen (7.) hypyn takaa. Sain kuitenkin tiukasti komennettua sen kohti keinua. Sen jälkeen alkoi vasta homma toimimaan ja tehtiin meidän tasoon parhain rata mitä sinä päivänä pystyttiin. Alusta olisi voinut aikaa saada pois, mutta nollalla päästiin maaliin ja aika oli nopeimman nollan mukaan laskettuna (15% sääntö) juuri alle ihanneajan -0,29. Se riitti sijalle 27./140. Jäätiin juuri ilman sijoituspisteitä. Ei asiaa sunnuntaille. Ensimmäistä kertaa ei asiaa seuravalle päivälle kun kahtena aikasempana ollaan päästy (vuonna 2012 oltiin lopputuloksissa sij. 21 ja vuonna 2013 sij. 7.). Ehkä pieni pettymys, mutta ei se loppujen lopuksi harmittanut kuin sen muutaman minuutin ajan.

karsinnatfy2.jpg

© Juha Lehtikangas

Pari kierrosta vielä käveltiin tyttöjen kanssa ennen kuin saatiin kisakirjat hallilta. Laskin että kävelin sen 2,5km lenkin 9 kertaa ympäri päivän aikana :D Ei ihme jos pohkeet oli hieman kipeät ja väsyneet illalla. Tosin kisapaikan pohja oli myös aika kova verrattuna keinonurmiin missä on kumirouhe mukana. Niillä saa juosta niin että tuntuu saavan uuden vaihteen. Karsintapohjalla sai oikeasti juosta jotta pääsi eteenpäin.

k%C3%A4nny10%20012.jpgk%C3%A4nny10%20016.jpgk%C3%A4nny10%20017.jpg

Hotellilla tehtiin vielä toinen iltalenkki ja haettiin hieman syömistä pikaravintolasta. Ihan ei saatu vesisadetta niskaamme. Sunnuntaina saatiin nukkua pitkään ja hyvän aamupalan jälkeen lähdettiin kotimatkalle. Se sujui tiukasti livestreamiä seuraten. Pieni shoppailukierros Ideaparkissa ja kotona oltiin alkuillasta.

k%C3%A4nny10%20019.jpg

k%C3%A4nny10%20018.jpg

Itse karsintaviikonloppuun olin kyllä tyytyväinen. Cinco oli viikonlopun positiivinen yllätys. Se on varsin kehityskelpoinen kakara <3 Fyra oli ehkä hieman tuhma, mutta parhaamme me tehtiin ja kaikkensa se antoi vaikka sille on pieni tuhmuus iskenyt. Ehkä se on liikaa katsonut Cincon menoa :D