Sunnuntaina kilpailtiin Janakkalassa Etelä-Hämeen Piirinmestaruuksista. Mekin sinne lähdettiin puolustamaan yksilö mestaruutta. Medit kisasivat vasta iltapäivästä. Janakkalan soramonttu oli kuin pätsi. Varjossa mittari näytti 27 astetta ja arska porotti täydeltä taivaalta eikä pientäkään tuulen virettä käynyt. Tuntui että koko kuoppaa suli :P Hiki virtasi jo pelkästä varjossa seisomisesta saati kun piti juosta :P

ehpm1.jpg

ehpm2.jpg

Alkurataa eli kaksi hyppyä ja putki sieltä keppien kautta hypylle ja puomille.

Medeille tuomarina toimi Henkka Luomala. Ensin oli vuorossa agilityrata joka oli mielestäni kohtuu haasteellinen. Alussa oli parin hypyn kautta putkeen joka oli puomin alla suorana. Koiran piti itsenäisesti hakea kepit sen jälkeen oli mulle ärsyttävässä kulmassa oleva hyppy. Saan niin helposti aina koiran noissa takaakiertoihin. Sen jälkeen rata tuntui jo selvittävältä. Fyra oli luokassa heti toisena lähtijänä. Meno oli aikas tahmeaa. Liikkui kyllä ja kovin teki hommia, mutta kankeaa se oli. Pari kertaa oli kielto lähellä. Alussa jossain kohtaa ja keinulla huonon sokkarin seurauksena meinasi mennä keinusta ohi. Saatiin kuitenkin räävittyä radalta nolla vaikka se ei kyllä kärkisijoihin riittänyt. Cinco oli vastaisuudessa sitten luokan toiseksi viimeisenä. Alku meni hyvin, mutta mun olisi pitänyte tehdä keppien jälkeen hypylle joku puolivalssi tms. Vedin kuitenkin sen kohdan kun Fyran kanssa. Vauhti oli ihan liian kova, enkä oikein tiennyt mitä tapahtui kun juoksin puomin alastulolle jolloin ihmettelin missä Cinco. Se kiipesi kynnet esillä puomin ylösmenoa. Oli meinannut sieltä tippua kovan linjan vuoksi :/ Puomin se tuli ihan ravaten, kun minä ihmettelin mitä oli sattunut. Jatkettiin rataa ja se sujuikin sitten ihan kivasti kunnes A:n alastulolta tuli kisauramme toinen alastulovirhe. Hieman taisin rytmittää huonosti ja könöttää alastulolle häiritsemään kun seuraava este oli takaakierto pitkällä estevälillä. Aika oli kuitenkin huomatavasti parempi kuin Fyralla vaikka siellä puomilla se sitten könysi useamman sekunnin.

ehpm4.jpg

Jäähdyttelyn jälkeen suoraan hyppyradalle joka oli tosi kiva. Sai juosta ja vipeltää, mutta radalla oli kuitenkin riittävästi haastetta. Minä vaan itse mokailin kahden radan verran :P Fyran kanssa yritin voittaa aikaa koska oltiin ekan radan jälkeen yhteistulokissa sijalla 4.-5. No se sitten kostautui neljänneksi viimeisellä esteellä kun lähdin jo kohti viimeistä putkea ja kahta hyppyä. Fyra ohitti hypyn ja meni suoraan putkeen :P Sinne meni yhteistulos ja tuplanolla... Kyllä otti päähän oma hönötys!. Oppia ikä ja kaikki :P Cinco oli sitten niin kiljuiita kun vaan voi olla. Hyvä ettei hypyn raamit lähtenyt kaulakoruiksi. Harmi vaan kun tein puolessa välissä valssin sijaan sokkarin joka valutti Cimoa niin paljon että se tuli pituuden ohi. Enkä saanut sitä korjattua ilman vauhtia oikein (meni kepukoiden välistä) Molemmille tytöille siis radalta hyl.

ehpm3.jpg

Lämpimän iltapäivän jälkeen olo oli kyllä aivan -tööt!- Nopeasti kotiin ja juhliin. Hieman myöhässä, kuten aina ;)