Lauantaina käytiin kisaamassa Helsingissä Purina-Areenalla (mahtaako edes olla tuon niminen enään?). Piti hyödyntää Cincon ekoista kisoista saama lahjakortti joka oli jo vuoden vanha. Tavoista poiketen otin molemmille 3 starttia kun järjestys oli mukava agi-hr-agi. Tuomarina toimi Johanna Nyberg, eipä olla hänen radoillaan oltu pitkään aikaan. Cinco ei ikinä ja Fyra ehkä kerran tai kaksi?. Radat oli tosi kivoja ja vauhdikkaita. Tykkäsin kovin ja takuulla mennään uusiksi jos sopiva kisa osuu kohdalle.

Kisoihin lähdetttiin heti aamulla puoli kahdeksan. Kotona oli keli plussan puolella, mutta Karkkilan jälkeen meni maa jäähän ja perillä oli pari astetta pakkasta. Halli oli ihan turkasen kylmä sisältä!. Olin kyllä aika horteessa aamupäivän ja ehkä vasta puolelta päivin vikan startin kohdalla olin vasta herännyt. Jotenkin se treenaamattomuus näkyy. Jos kahden viikon aikana on tehnyt kerran kasvavan hyppyjumpan ja tehnyt yhden epis radan kisoissa. Ei voi paljoa hurrata. No näillä mennään nyt toistaiseksi.

Luusto%20006.jpg

Päivän ensimmäinen agirata oli hauska, siinä sai juosta ja vipeltää. Fyra meni luokan neljäntenä ja tehtiin sellainen perusvarma lönkyttelyrata. Hieman oli kyllä sellaista sunnuntai kruisailua. Cincon rata ei kyllä ollut yhtään sen parempi mun omalta osaltani. Cincon kanssa tehtiin kontaktit tarkkaan ja kerran se kääntyi väärään suuntaan putkelta, mistä sitä saatiin kalastella hetki. Nolla kuitenkin Cincolle myös :) Etenemä Cincolla 4,24 m/s ja Fyralla 4,32 m/s.

Hyppyrata oli vauhdikas, muutama ansakohta nopealle koiralle. Onnistuin kuitenkin hyllyttämään koirat eri kohdassa ja sellaisessa paikassa mitä en itse olisi ehkä osannut ajatella. Fyran kanssa ahnehdin kulma hypyllä kun olin niin hyvin edellä. Lähetin kaukaa ja lähdin juoksemaan. Fyra otti vielä matkalta pituuden joka ei kuulunut siihen rataan... Cincon kanssa olin sitten tarkempi siinä kohtaa, mutta kosautin sen jälkeen hyppy-hyppy-rengas-putki suoralle kun en käskyttänyt kunnolla niin Cinco kysyi ja meni hypyn jälkeen oikealle suoraan putkeen kun piti mennä renkaalle. Voi rähmä!

Luusto%20007.jpg

Vikana oli sitten agirata ja se oli ehkä päivän haastellisin muutamien hyppykulmien vuoksi. Täytyy kyllä sanoa, että taitavat koirat osaavat paikata ohjaajan virheet <3 Fyran kanssa tehtiin kelvollinen nolla tulos radalta, mutta Cinco oli kyllä supertyttö. Se irtosi niin hienosti kolme hyppyä tällä radalla kun minä jäin jälkeen pehmeässä turvepohjassa. Kyllä sitten koiraani kehuinkin :) Samaten se luki tosi hienosti rataa A:n jälkeiseen u-putkeen. Ihan kuin se olisi itse opetellut radan ulkoa :D Keinun se suoritti niin että jäi odottamaan vapautuskäskyä kun minä olin juossut jo suoran enkkuputken. Siinä meni hieman aikaa. Cincolle myös nolla tältä radalla ja samalla saatiin pääsylippu SM- ja MM-karsintoihin :) Cincon etenemä 4,48 m/s ja Fyra 4,32 m/s.

Luusto%20008.jpgLuusto%20009.jpgLuusto%20010.jpg

Olipa kiva kisapäivä pitkästä aikaan pääkaupunkiseudulla. Samalla vielä nähtiin Iiris ja pojat joiden kanssa tehtiin lämmittely- ja jäähdyttelylenkit. Eipä oltu varmaan puoleen vuoteen nähty, mutta hyvin koirat tunsi vieläkin toisensa. Kisakirjoja haettaessa kävi ilmi, että Cinco oli ollut kolmas viimeisellä radalla, palintopussi ja säkki odotti pöydällä kisakirjan vieressä. Mikä parasta siellä oli parin euron lahjakortti kanttiiniin :) Nää on aina niin hyviä palkintoja!.

Kotimatkalle päästiin iltapäivällä ja kisapäivälle kertyi ajomatkoineen lähemmäs 8,5h. Kentällä käytiin kisojen jälkeen hönöteamin kanssa tekemässä hyppyjumpat. Varsin tehokas lauantai!

Luusto%20015.jpg

Helsinki 17.10.2015 Cinco kisa A: 0 (-6,89) sij. 5./26. ja kisa C: 0 (-9,25) sij. 3./29. Samalla osallistumisoikeus SM-kilpailut 2016 ja MM-karsinnat 2016. Fyra kisa A: 0 (-7,51) sij. 4./26. ja kisa C: 0 (-7,80) sij. 5/29.