848664.jpg
Duo tokkurassa nukutuksen jälkeen

Mistäpä kaiken aloittaisin... Itse lähdin keskiviikkona Helsinkiin ja koirat jäivät Forssaan. Eilen "tolppa" soitteli viiden aikaan päivällä, että Duon takajalat tärisee. Mitäpä minä voin puhelimessa sanoa ja neuvoa?. Käskin katsomaan liikkeitä ja aristaako jotakin kohtaa. "Tolppa" ei oikein ymmärtänyt vaan sanoi, että kyllä se hyppii ja pomppii sekä ottaa namusia. Käskin soittamaan naapurikadulle ja Johanna saapui tutkimaan tilannetta. Johannan puheista ymmärsin lopulta, että lantio ja takapää oli köyryssä ja Duon takajalat hieman vapisivat. Koira kuitenkin liikkui ja hyppeli, mutta selkälinja ei ollut normaali. Tässä vaiheessa käskin soittamaan eläinlääkäriin. Eläinlääkärille saatiin aika puoli kahdeksaksi. Minä olin Helsingissä aivan hermorauniona, en tiennyt tilanteesta yhtään mitään. Toisaalta tiesin, että koira söi kuin pikku possu, kakkasi, pissasi ja liikkui omilla jaloilla ihan hyvin sekä hyppi ja pomppi. Itse epäilin eniten venähdystä ja kohtutulehdusta.

Puoli kasilta tultiin hieman viisaammaksi. Kohtu ultrattiin ja otettiin verinäytteet (mm. maksa, munuainen, tulehdusarvot) koiran selkää tutkittiin sekä refleksejä. Selkä ei reagoinut kipuun ja refleksitkin vaikuttivat normaaleilta. Lääkäri oli vielä laittanut "tolpan" juoksemaan pihalla nähdäkseen Duon liikkeet. En edes tiedä miltä tämä episodi on näyttänyt. Luultavasti aika hauskalta... Uusi aika perjantaiksi jolloin saisi myöskin tulokset verinäytteistä. Piinaava odotus jatkui. Voin sanoa, että viime yönä en kauheasti nukkunut. Asiaa pahensi vielä se, että en itse ollut Duoa edes nähnyt eli en tiennyt yhtään koiran todellista tilaa.

Aamulla ampaisin heti autolle ja laitoin kännyn autolaturiin. Torstain puheluissa oli akkukin päässyt loppumaan, eikä laturia tietenkään ollut mukana matkassa. "Tolppa" kertoi Duon olevan reipas, selkälinja näytti paremmalta. Koira oli kaiken kaikkiaan todella pirteä ja iloinen, kiusasi muita ja heilutti häntäänsä. Naapurin Johanna oli jälleen hakenut "tolpan" ja Duon lääkäriin. Minä puolestani hermoilin farmakognosian labroissa....

Verinäytteissä ei ollut mitään eli sen osalta kaikki oli ok. Puhuin eläinlääkärin kanssa puhelimessa ja sanoin, että kuvatkaa selkä ja ottakaa samalla myös lonkista viralliset kuvat. Nukuttakaa Duo ja tutkikaa. Lonkat kuvattiin ja viralliset tulokset tulevat kennelliitosta kuukauden kuluttua. Toinen jalka lähti oletettavasti A:na ja toisessa oli puhelimessa kuulun perusteella jokin piste(?) joka saattaa pudottaa toisen jalan B:ksi. Sitten itse selän kuvaukseen. Selkä oli kuuleman mukaan ihan ok, ei mitään poissa paikoiltaan, rappeumaa tms.
Duon keskiselän alapuolella vasemmalta puolelta olleen turvotuksen kohdalta oli nikaman väli hieman pienempi eli kyseessä on lihas revähdys 36_1_6.gif(vetää nikamien väliä pienemmäksi) Lääkäri oli sitä mieltä, että magneettikuvasta näkisi vielä paremmin, mutta ei nähnyt syytä tähän toimenpiteeseen.

Duo on nyt viikon särkylääkekuurilla sekä kuukauden agilitytauolla (ei saa hyppiä...). Lisäksi B-vitamiinia syötetään 2-3 viikkoa. Hihnalenkkejä saa harrastaa ihan normaalisti ja muutenkin liikuntaa (kunhan ei kamalaa revitystä) Lisäksi tuli 35 päivää karenssia nukutuksen ja särkylääkkeiden takia. Revähtymän pitäisi parantua levossa ihan normaaliksi ja selkälinjan korjaantua muutamassa päivässä.

Itse tulin tänään Helsingistä ja näin Duon ensimmäistä kertaa. Pikkarainen tuli ovella vastaan, mutta oli nukutuksen vuoksi aivan sekaisin ja väsynyt. Selkälinja muistutti enimmäkseen sakemannin kuin länderin...

Jos positiivisia asioita mietitään on asiassa se hyvä puoli, että mitään ei ole murteilla eikä poissapakoiltaan. Lihas revähtymän pitäisi parantua levolla ihan normaaliksi. Tosin edetään alussa ihan päivä kerrallaan ja seurataan Duon parantumista vaihe vaiheelta.

Sitten itse kysymykseen, miten Duo on satuttanut selkänsä?. Itselläni ei ole mitään hajua eikä ole "tolpallakaan". Tiistain treeneissä Duo oli ihan normaali. Ainut mitä Duo on tehnyt on Lucaksen astuminen jota neiti Dee on kielloista huolimatta harrastanut useita (kymmeniä) kertoja päivässä vai onko syynä märällä nurmikolla leikkimiset Bellan ja Lucaksen kanssa? vai kaikkien sattumien saumma?. Näihin emme valitettavasti saa vastausta. Kirjaimellisesti: paska säkä...

Kiitos Johanna "tolpan" ja Duon kuljetuksista ja mukana olemisesta!. Olen suuren palveluksen velkaa...