Eilen tultiin hyvillä mielin Turusta Janitan & Jaakon koulutuksesta. Tänään sitten taas kaikki romahti, ainakin hetkeksi... Duolla oli syyskuussa ylipitkä juoksu, tiputti puhdasta verta yli 4 viikkoa ja vuosi kuin seula. Duon juoksut on normaalisti olleet tosi niukat, mutta tämä oli jotain tosi outoa. Laitoin vuodon vadelmanlehtitablettien piikkiin (valeraskauden ehkäisyyn). Tällä viikolla huomasin kahtena yönä pienen veriläikän häkissä. Mistään muualta verta ei löytynyt. Tänään vietiin Duo eläinlääkärille, itse ajattelin lähinnä hormonihäiriötä tai kohtutulehdusta.

Duon kohtu ultrattiin kaikki oli hyvin... Eläinlääkäri katsoi virtsarakkoa, munuaisia, pernaa ja munasarjoja. Kuului sanat: täällä on jotain tosi outoa... Siinä vaiheessa kyyneleet alkoivat jo valumaan poskille. Ultrassa näkyi outo iso möhkäle/kasvain. Duosta otettiin verikokeet ja samalla annettiin rauhoittava röntgen kuvaa varten. Duon rauhoituttua päästiin paremmin tutkimaan mahaa (Duo jännitti ultrausta todella paljon). Mahasta löytyi tennispallon kokoinen möntti... Se oli ihan käsin tunnettavissa ja kokeiltavissa. Suuri kuin mikä ja se selvästi painoi vatsaa & suolistoa. Röntgen kuvissa ei vielä tarkkaa varmistusta asiasta saatu. Möntti on kiinni joko pernassa, munuaisissa tai munasarjoissa. Illalla saatiin verikokeiden tulokset niiden osalta kaikki näyttää vielä hyvältä. Munuaisten ja maksat arvot ovat normaalit. Tulehdusarvot ovat normaali ja hemoglobiini on korkea 179 runsaasta juoksusta huolimatta.

Maanantaina Duo leikataan katsotaan missä kasvain on ja mitä sille voidaan tehdä. Samalla myöskin kohtu poistetaan. Tällä hetkellä suurin epäily on munasarjoissa oleva kasvain, mutta mitään ei kuitenkaan vielä tiedetä varmaksi.

Täällä ollaan mieli maassa ja häntä koipien välissä, eikö tämä epäonni Duon kanssa tule koskaan loppumaan?. Ainoa lohtu on se että Duo on ollut reipas oma itsensä, on syönyt ja leikkinyt sekä saanut mennä lempiharrastustaan agilityä. Lippu on korkalla, mutta takaraivossa on paha pelko mitä jos...