Toissa viikolla tehtiin pieni 2020km kesäreissu Jällivaaraan. Olin keväällä bongannut siellä kaksi päiväiset agikilpailut ja sopivasti olin myös silloin lomalla. Kaikki tuntui menevän alusta asti hieman vihkoon. Ensin oli vaikeuksia rekisteröityä Ruotsin kisajärjestelmään. Kun se saatiin hoidettua en saanut startteja maksettua luottokortilla. Ei vaan hyväksynyt vahvistusnumeroa. Jouduin maksamaan pankkitilille. Tunnetusti Ruotsissa on hieman vanhoillista kaikki maksujärjestelmät joten automaattilähetti lyhyen pankkitunnuksen. Eipä sillä Suomesta mitään makseta kun nykyään pitää olla IBAN-numeroa. Stressiä alkoi pukkaamaan kun viikkoa ennen ilmoaikaa aloin ottamaan järjestäjiin yhteyttä. Kukaan ei vastaa maileihin, ei puheluihin eikä tekstiviesteihin. Pankistakin kyselin numeron muuttamista, mutta eivät kuulma sitä voineet tehdä. No lopulta kun viikon jokaista henkilöä pommitin sain kuittauksen että lähettävät IBAN-numeron ja muut tarvittavat tiedot. Maksu saatiin valuuttamaksuna tehtyä ja olin tyytyväinen. Kisajärjestelmässä ihmettelin avonaista maksua, mutta en sitä sen enempää murehtinut. Keskiviikkona sain sitten viestin, että eivät ole saaneet kisamaksujani. Voi nenä! Torstaina kova soitto pankkiin josta kävi ilmi, että kyllä se maksuun oli lähtenyt. Hikeä pukkasi kun piti lähteä reissuun ja 1000km ajettavana suuntaansa. Mikäli jos ei pääse edes kisaamaan?. No tajusin lopulta, että lyhyt pankkinumero ja se Iban-numero minkä olivat minulle antaneet oli aivan eri tili :O No taas mailia järjestäjille ja lopulta he löysivät maksuni... Tämän vuoksi kopion kaikki paperit mukaan kisoista, majoituksista yms.

Kilpailukirjettä ei tullut koskaan mailiin vaan löysin sen sattumalta järjestelmän kautta. Harmaat hiukset sain siinä kohtaa kun osoitteessa luki: BHK Malmen nurmikenttä. Ei tarkempaa osoitetietoa. Eipä löytynyt heidän sivuiltakaan eikä kukaan vastannut siihenkään sähköpostiin. Onneksi googlen kautta löysin tiedon, että siellä on järjestetty joskus ryhmänäyttely joten saatiin sentään tieto että 2km ennen lentokenttää :D Hyvällä mallilla siis kaikki kisatiedot etukäteen...

Alunperin oli tarkoituksena ajaa perjantaina koko 12 tunnin matka, mutta päädyttiin sitten lähtemään matkaan jo torstaina. Torstaina lähdettiin neljän hujakassa ja soitettiin majapaikka matkalla. Ensimmäinen yö yövyttiin Kempeleellä 11 km Oulusta Hotelli Pohjankievarissa. Oltiin muutamalla pysähdyksellä joskus kello 23 aikaan perillä. Itse majapaikka oli ihan kelvollinen ja aamupala hyvä. Ainoa miinuspuoli oli, että aamulla kello 06.40 joku tuli huoneeseen avaimilla :O Onneksi koirat oli valppaina ja aloittivat metelin...

k%C3%A4nny10%20032.jpgk%C3%A4nny10%20033.jpgk%C3%A4nny10%20034.jpg

k%C3%A4nny10%20036.jpgk%C3%A4nny10%20037.jpg

k%C3%A4nny10%20035.jpgk%C3%A4nny10%20038.jpg

Perjantaina ajeltiin sitten Jällivaaraan rauhallisesti muutamalla pysähdyhdyksellä ensin Haaparannassa ja sitten Kalixissa jossa käytiin paikallisessa Thaimaalaisessa syömässä. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, mikä paras päivä viettää lomaa. Iltapäivästä saavuttiin leirintäalueelle josta olimme varanneet mökkimajoituksen. Ei mennyt sekään ihan putkeen. Päästiin leirintäalueelle. Kerroin varauksen ja sain avaimet. Mentiin mökille kun huomasin, että ovessa on koiran kieltomerkki... No ei muuta kuin takaisin respaan kysymään onko sinne mahdollista viedä koiria. No niillä oli käynyt joku kämmi ja mun varauksesta oli tipahtanut kokonaan tieto siitä, että koiria on mukana. Onneksi oli mailit kopioituna (sattuneista syistä) ja sain näytettyä varauksen. No saatiin sitten 4 hengen mökki samalla hinnalla... Mökki oli kyllä hyvin varustettu. Oli kaikki keittiötarpeet, keittimet ja mikrot.

k%C3%A4nny10%20039.jpgk%C3%A4nny10%20041.jpgk%C3%A4nny10%20042.jpgk%C3%A4nny10%20044.jpg

k%C3%A4nny10%20043.jpgk%C3%A4nny10%20045.jpgk%C3%A4nny10%20048.jpgk%C3%A4nny10%20049.jpgk%C3%A4nny10%20050.jpgk%C3%A4nny10%20051.jpgk%C3%A4nny10%20052.jpgk%C3%A4nny10%20053.jpgk%C3%A4nny10%20055.jpg

Illalla tehtiin ensin lenkki. Saatiin melkein sydänkohtaus kun ylitettiin junaraidetta. Sanoin vain että kyllä tuolla oikealla vilkkuu valoja. Samalla hetkellä puomit alkoi laskeutumaan ja kellot soimaan. Hyvä ettei korvat lähtenyt päästä :D Lähdettiin vielä illalla käymään kaupassa sekä tutkimassa mistä se kisapaikka saattaisi löytyä. Kisapaikka löytyi muutaman opasteen avulla sekä hyvällä tuurilla. Kisapaikka oli ison valtatien varrella, keskellä ei mitään metsän suojassa. Osa kisaajista oli pystyttämässä telttoja ja me käytiin pieni tutustumiskävely kisapaikalla. Ensimmäinen havainto oli: hyttyset!. Tarkastuksen jälkeen kauppaan ruokaostoksille ja hyttysmyrkkyä ostamaan. Ei löydetty ekasta kaupasta joten haettiin vielä toinen kauppa :D

k%C3%A4nny10%20058.jpgk%C3%A4nny10%20059.jpgk%C3%A4nny10%20060.jpgk%C3%A4nny10%20063.jpg

k%C3%A4nny10%20062.jpg

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena. Kilpailut alkoi 2-luokalla ja sen jälkeen oli vuorossa 3-luokan agilityrata ja hyppyrata. Lähdettiin jo hyvissä ajoin kisapaikalle, vaikka kirjeessä luki että 15 minuuttia ennen arvioitua alkamista. Saavuttiin jo 2-luokan ekan radan tutustumiseen. Hieman pelättiin että saadaanko autoa mihinkään parkkiin, mutta hyvin saatiin paikka :)

k%C3%A4nny10%20064.jpg

Ilmoittautumisjärjestelyt Ruotsissa oli aivan erilaiset. Hetken aikaa meni pyöritellessä päätä ja apuakin kysyin. Seinällä oli lähtölistat joihin tuli ylikorostuskynällä merkata oma nimi ja koirat. Taulun vieressä oli laatikot johon vietiin kisakirjat mikäli sai SM-pinnen radalta. Meidän tapauksessa pelkkä nolla riitti. Kisakirje tuli täyttää itse ja jättää -IN- laatikkoon mistä vastaava koetoimitsija sen tarkisti sekä allekirjoitti. Kirja palautettiin -OUT- kansioon. Hetken aikaa seurailtiin 2-luokan kilpailua jotta saatiin joku ajatus miten radat toimiin. Kisaajilla ei ollut numeroita käytössä vaan kentän laidalla oli iso fläppitaulu. Siinä oli kentällä oleva koira sinisellä ja odottavat punaisella. Ennen luokanalkua jokainen kävi laittamassa magneetin oman numeron kohdalle jotta sisäänheittäjä tiesi että on varmasti paikalla. En tiedä miksi se yliviivattu lähtölista ei käynyt tähän?. Kisat siis käytiin kahdella radalla, ensin agilityrata ja viereisellä kentälllä oli hyppyrata valmiina.

k%C3%A4nny10%20065.jpgk%C3%A4nny10%20066.jpgk%C3%A4nny10%20068.jpg

k%C3%A4nny10%20067.jpgk%C3%A4nny10%20070.jpg

Paikalle saapui muutama muu Suomalainen mini- ja maksiluokkaan joten saatiin vähän vaihdettua kuulumisia sekä kyseltyä käytäntöjä. Suomalainen mieskisaaja tiesi että medeissä neljällä koiralla kisaava mies oli ollut yhdellä koiralla maajoukkueessa ja nyt toisella PM-joukkueessa. Alkoi pieni kylmä hiki nousemaan. Ensimmäisen päivän radan tuomarina oli Anders Bergqvist ja selvisi että tämä tuomari oli tuomaroinut muutama vuosi sitten Ruotsissa agilityn SM-kilpailut. Tehtiin hyvä lämmittelylenkki metsässä ja samalla testattiin hyttysmyrkky joka toimi. Metsä oli ihan avaraa kangasmetsää missä meni hyvät polut. Itse kisakenttä oli hyvin epätasainen nurmikko muistutti ehkä eniten Tuorlan juhannuskisoja?. Onneksi oli hyvä ilma niin pohja ei ollut liukas. Pohja kyllä vaati koiralta hyvää hyppytekniikkaa sekä voimaa.

k%C3%A4nny10%20069.jpg

Rataantutustumisessa oli kaikki 3-luokan koirat samaan aikaan kahdessa erässä. Tutustumisaika oli 8 min. Rata oli ihan mukava, alusta en pitänyt piti mennä tiukalla kurvilla puomille. Muutama ansaeste tai putki sieltä löytyi jos koira lähti kovin irtoamaan ja lukemaan rataa itse. Loppusuora oli kiva :) Pohja oli epätasainen, mutta ei lainkaan niin paha kuin vieressä oleva hyppyratakenttä.

Minit menivät ensin kaikki jonka aikana sain vielä hyvin kävelytettyä koiria lisää. Minien jälkeen käytiin lätkäisemässä magneetit omien kisanumeroiden kohdalle jonka jälkeen niitä poistettiin niin että sininen oli vuorossa oleva koira ja kolme punaista oli odottavia koiria. Ruotsissa maalissa sai olla lelu :O ja kisa-alueen lähtöruudussa sai vielä palkata ennen kuin siirtyi ensimmäisen esteen taakse. Fyra meni ensin mun omista koirista heti luokan toisena koirana ja Cinco sitten 7 koiran päästä.

Fyran rata lähti varsin mukavasti liikkeelle. Alussa se meinasi karata suoraan puomille hypyn sijaan, mutta sain sen kuitenkin hypylle vielä. Muuten rata meni ihan mukavan mallikkaasti, vaikka oma meno tuntuikin hieman jäykältä ja tukkoiselta flunssan vuoksi. Radalta saatiin nolla :) Cinco oli kovin tohkeissaan menossa radalle. Sen kanssa vaan kävi just se mitä eniten pelkäsin. Kutsuin koiran ja piti tehdä ns. niisto. Cinco hyppäsi mutta toinen takatassu lipesi alta ja se kaatui kyljelleen riman päälle :/ Hetken katsoin miten kävi ja sattuiko, mutta nopeasti nousi ylös ja jatkettiin rataa testi mielessä. Hyllytettiin keppien jälkeen kun piti kääntyä hypylle niin Cimo vipelsi hypyn vieressä olevaan putkeen. Liikkuminen oli kuitenkin normaalia radan jälkeen ja käytiin hyvällä jäähdyttelylenkillä hyttysten seassa.

k%C3%A4nny10%20072.jpg

Hyppyrataa tehtiin maksien aikana valmiiksi, mutta numeroinnit laitettiin vasta kun kaikki olivat menneet edellisen radan. Tutustuminen tehtiin samalla tavalla kuin aiemmin. Tämä rata oli vinohyppyjä täynnä, alusta kun selvisi niin loppu oli sitten jo huomattavasti helpompaa vaikka sielläkin niitä vinohyppyjä oli. Tällä radalla Cinco meni neljäntenä ja Fyra oli kymmenes. Nopeasti jälleen vielä kävelyt hyttysten syötävänä. Cinco oli aivan ylivireinen tällä radalla. Jätin hypyn taakse ja se alkoi ohittamaan hyppyjä. Vire vaan nousi ja suu kävi koko ajan. Saatiin kuitenkin loppuradalta ihan hyvää pätkää, vaikka alku oli kaoottinen. Fyran kanssa alku tuntui hyvältä, päällejuoksun jälkeen saksalainen. Siinä Fyra lähti sivuirtoamaan liikaa ja se otti seuraavan hypyn takaa kun piti edestä ottaa :/ Yksi pieni virhe muuten hyvällä radalla. Fyra kyllä kulki tällä pohjalla erinomaisen hyvin :)

k%C3%A4nny10%20074.jpgk%C3%A4nny10%20073.jpg

Jäähdyttelylenkin jälkeen vietiin Fyran kisakirja allekirjoitettavaksi. Itse sen täytin ja vastaava koetoimitsija sen allekirjoiti ja palautti kansioon takaisin. Fyra sijoittui ensimmäisellä radalla sijalle 3. Tietenkin missasin palkintojen jaon joten sain ne sitten jälkikäteen :D Loppupäivä olikin sitten turismia. Syötiin kisapaikalla aivan mielettömän hyvät hampparit!. Kanttiinissa oli hauska asioida kun siellä puhuttiin Suomea ja Ruotsia hieman sekaisin ko. nainen osasi siis molempia :) Rupateltiin tovi toisten suomalaisten kanssa ennen kuin lähdettiin leirintäalueelle jossa käveltiin ihastelemassa maisemia sekä tehtiin pieni välikuolema. Illalla kivuttiin isolle nyppylälle Hellners-stadionille jossa pidetään aina alku vuodesta hiihtokisojen maailman cup. Oli hulppeat maisemat. Melkein teki mieli lähteä kävelemään kohti 3km huippua. Tosin todettiin että taitaa tulla yö siinä vaiheessa eikä seuraavana päivänä paljoa aksattaisiin :D

k%C3%A4nny10%20075.jpgk%C3%A4nny10%20076.jpgk%C3%A4nny10%20078.jpgk%C3%A4nny10%20079.jpgk%C3%A4nny10%20080.jpgk%C3%A4nny10%20083.jpgk%C3%A4nny10%20084.jpgk%C3%A4nny10%20085.jpgk%C3%A4nny10%20086.jpgk%C3%A4nny10%20088.jpgk%C3%A4nny10%20089.jpgk%C3%A4nny10%20090.jpgk%C3%A4nny10%20091.jpg

Illalla pakattiin jo autoa sekä mökkiä siistittiin. Sunnuntai aamu oli sumuinen ja sateinen. Pieni stressi kisapaikan pohjasta, mutta näillä mentiin kaikille sama tilanne. Käytiin aamulenkillä ja tehtiin aamupalaa. Siivottiin mökki ja lähdettiin kisapaikalle hyvissä ajoin. Sunnuntain tuomarina toimi sama eilinen tuomari. Samat rutiinit tehtiin tänäänkin. Nimet viivat listoista yli ja lähdettiin lämmittelylenkille toiselle puolelle valtatietä olevaan metsään. Siellä ei ollut niin paljoa hyttysiä :) Kävelyn jälkeen rataa katsomaan kun 2-luokka vielä kisasi hyppyradan kimpussa. Agilityrata oli mielestäni haastavampi kuin edellisenä päivänä. A:n jälkeinen hyppy ja kepeille lähetys jonka takana pöi putki ihanasti huokuttelemassa. Keppien jälkeen piti tehdä poispäinkäännöstä. Tuomari otti vesisateen vuoksi pussin ja keinun pois radalta. Keinu oli mattopintainen. Iso peukku hänelle siitä!. Radan vaikein kohta oli puomin jälkeinen elämä jossa oli pienillä ahtailla esteväleillä hyvin ahdasta. Ei oikein tiennyt mitä siinä kuuluisi tehdä. Ajattelin tehdä jaakotuksen sekä poispäinkäännöksen vaikkei niitä olla paljoa edes tehty.

k%C3%A4nny10%20093.jpgk%C3%A4nny10%20094.jpgk%C3%A4nny10%20095.jpg

k%C3%A4nny10%20096.jpgk%C3%A4nny10%20097.jpgk%C3%A4nny10%20098.jpgk%C3%A4nny10%20099.jpg

Cinco meni radan mun koirista ensimmäisenä ja se oli viides lähtijä. Siihen mennessä kukaan ei ollut vielä saanut nollaa radalta mitä sivusilmällä rataa katsoin. Magneetit oli jälleen fläppitaululle hyvin liimattuna. Cincon kanssa rata sujui yllättävän hyvin. A:n jälkeen pelkäsin sen lähtevän keppien takana olevaan putkeen, mutta hienosti haki kepit. Sen jälkeen saikin juosta parin putken kautta kulma hypylle. Yli viikon vaivannut flunssa teki olon hyvin tukkoiseksi. Puomin alastulolla oli pakko hengähtää ennen kuin päästiin loppuradan kimppuun :D Saatiin jollain kumman tavalla kiskaistua radalta nolla :) Olin tyytyväinen ja maalissa meinasin yskiä keuhkot pihalle :P 7. koiraa välissä ja oli Fyran vuoro. Luotto oli kova sillä jos onnistuin Cincon kanssa pitäisi rata olla Fyran kanssa helppoa kuin heinänteko. Fyra liikkui hyvin ja sen kanssa oli helppo mennä. Tein kaiken samalla tavalla. Puomin alastulolla Fyra hieman haki alastulon paikkaa kun katsoi koko ajan edessä olevaa hyppyä jonne ei pitänyt mennä. Loppurata meni ehkä paremmin kuin Cincon kanssa?. Fyralle myös nolla rata!. Jäähdyttely tehtiin hyttysten seassa ja sen lopuksi käytiin katsomassa tulokset. Olin ottanut kaksoisvoiton, toinen kaksoisvoitto tänä vuonna! :) Cinco voitti ja Fyra oli toinen. Cinco sai samalla myös Ruotsin Agilitysertin joka jäi sille roikkumaan (on saanut vasta yhden A-Sertin Suomesta). Samalla molemmille tytöille SM-pinnejä :)

k%C3%A4nny10%20106.jpg

Hymyissä suin katsomaan seuraavaa hyppyrataa joka oli aikalailla läpi läpijuoksu juttu. En oikein tykännyt profiilista sillä siinä ei vaan ollut oikein mitään haastavaa. Alussa valsseja ja sen jälkeen juostiin kuin viimeistä päivää. Radan haastavin osuus oli kaksi putkea ja loppu suora joka tehtiin lievään ylämäkeen. Onneksi tässä luokassa mulla oli jopa 13. koiraa välissä!. En olisi muutaman koiran päästä pystynyt taas juoksemaan putkeen toista starttia. Tutustumiset tehtiin jälleen kahdessa erässä kaikki luokat jaettuna puoliksi. Sain tutustua kahdessa ryhmässä jota hieman käytin hyväkseni.

k%C3%A4nny10%20100.jpg

Fyra meni tällä radalla ensimmäisenä ja sen kanssa oli helppo mennä. Harmittavasti yksi vitonen kielto hypyltä kun päätin säästää yhden askeleen ja Fyra kysyi ja kysyi monta kertaa minne pitää mennä. Olisi vaan pitänyt päästää koira... Kahden putken jälkeinen sokkari onnistui hyvin ja se näytti jopa videolta hyvälle. Cinco meni luokan loppupäässä ja sen kanssa ei tuolle radalle suurempia tavoitteita ollut. Paitsi etten ota samaa virhettä toistamiseen. Cinco kulki hyvin ja vauhdikkaasti rataa tehtiin puhtaana loppuun asti. Mun sokkari putken jälkeen tuntui radalta hyvällä, mutta videolta näki kuinka se meinasi hirttää kiinni :P Kunto loppui ja meinasin yskiä keuhkoni pihalle. Nolla kuitenkin saatiin radalta. Hyvät jäähdyttelyt jonka jälkeen kaivoin kisakirjat autosta. Yllätys oli aika suuri kun tulostaululla Cinco oli ollut kolmas hyppyradalla ja saanut Ruotsin Hyppysertin :) Voi mahdoton, miten hienoa. Cincolla menee hyppyvalio aika umpeen lokakuun alussa joten tämäkin jäi roikkumaan :) Ruotsalainen maajoukkuetyyppi otti tältäkin radalta kaksoisvoiton. Taisi ottaa kaikilta muilta radoilta kaksoisvoiton paitsi sunnuntain aamuradasta, sattuneista syistä ;)

k%C3%A4nny10%20103.jpg

Itse täytin tyttöjen kisakirjat ja jätin ne jälleen mappiin odottamaan vahvistusta. Palkintojen jakoa en halunnut tällä kertaa missata ;) Saatiin ruusukepalkinnot sekä suklaapuput. Pöydältä sai valita sijoituksen mukaan palkinnon. Fyra sai hihnan ja Cinco halusi 1kg suklaapupun :D Hyppyradan kolmannesta sijasta jälleen ruusuke sekä pupu sekä valitsin auton etulasiin suojapeitteen auringolta. Käveltiin vielä toinen lenkki ja yritettiin vielä kisapaikalta saada niitä hyviä hampurilaisia. Olivat myyneet kaikki loppuun, voi nenä!.

k%C3%A4nny10%20107.jpg

k%C3%A4nny10%20109.jpg

Kotimatkalle lähdettiin kahden jälkeen Ruotsin aikaa ja tavoitteena oli ajaa hieman yli puolet matkasta noin 600km Kärsämäelle missä yövyttiin keskellä maaseutua. Navi oli niin fiksu että ajatutti meidät hieman eri reittiä takaisin joten ei sitten tultu enään Haaparannan kautta Suomeen vaan Yli-Tornion :D Huomattiin tämä kun oltiin ihmetelty outoja maisemia sekä punaista asfalttia noin 20min ajomatka. Ei kuitenkaan enään käännytty kun sen verran oli jo ajettu. Olisi ehkä pitänyt vielä siinä vaiheessa kääntyä... Loppu 25km rajalle oli sellaista kinttupolkua ettei tosi. Asfaltti oli raavittu tiestä irti ja tiessä oli niin paljon kuoppia että sai pelätä meneekö pohja vai rengas. No onneksi lopulta päästiin rajan yli ja saatiin tovi etsiä ruokapaikkaa ennen kuin sellainen löydettiin. Siinä vaiheessa oli huutava nälkä.

k%C3%A4nny10%20113.jpgk%C3%A4nny10%20114.jpg

Hieman kuoppainen tie...

k%C3%A4nny10%20115.jpgk%C3%A4nny10%20116.jpgk%C3%A4nny10%20117.jpgk%C3%A4nny10%20118.jpg

k%C3%A4nny10%20119.jpg

Iissä tankattiin mennen tullen dieseliä, olipa halpaa! ;)

Kärsämäelle saavuttiin aikataulussa tasan kello 22. Paikkana toimi Rauhalan Kievari keskellä maaseutua. Nukuttiin aitassa jossa oli turkasen kuuma ja ilmeisesti töiset asukkaat lähti ajamaan jo aamusta. Eipä sitä muuten olisi tiennyt, mutta kävivät aamuyöstä suihkussa ja vesipumppu piti sellaista kolinaa että luultiin jonkun tulevan katosta läpi :D Aamupala oli vähän mitään sanomaton. Tiukkaa puuroa ja pari kuivaa leivän kännykää. No edullinen se kuitenkin :P

k%C3%A4nny10%20120.jpgk%C3%A4nny10%20121.jpgk%C3%A4nny10%20122.jpg

k%C3%A4nny10%20123.jpg

Loppumatka ajettiin sitten maanantaina noin 400km kotiin. Pydähdyttiin ennen Tampereelle syömään ja vielä toinen pysähdys jäätelölle. Olipa kiva päästä kotiin! Mittariin kertyi mukavat 2020km to-ma välillä eikä lauantaina ajeltu kuin muutama kilometri. Matkailu avartaa ja toiste on päästävä :)

k%C3%A4nny10%20124.jpg

k%C3%A4nny10%20125.jpgk%C3%A4nny10%20127.jpg

k%C3%A4nny10%20126.jpg

Auto sai uutta väriä kinttutiellä :D

k%C3%A4nny10%20130.jpgk%C3%A4nny10%20128.jpgk%C3%A4nny10%20129.jpg

k%C3%A4nny10%20112.jpg

Ruotsi, Jällivaara 18.-19.07.2015 Cinco agility: 0 sij. 1./22. Ruotsin A-Sert! ja hr: 0 sij. 3./22. Ruotsin H-SERT! Fyra agility 0 sij. 3./20. ja agility 0 sij. 2. Tytöille KAKSOISVOITTO! :)